Arkivfoto
Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: "Red det lokale erhvervsliv - vend kørselsretningen på Farum Hovedgade nu!"

Kenneth Boe Larsen, Hestetangsvej 55, Farum

Flere af de lokale butikker og næringsdrivende har oplevet drastisk faldende omsætning siden renoveringen af Farum Hovedgade begyndte. Beboerne finder andre veje for at komme fra øst til vest i Farum, og derved bliver de lokale butikker svigtet.

Læs også: Hovedgaderenovering: Plan for Akacietorvet er snart klar

Det forlyder at selv en solid butik som Netto på Akacietorvet har mistet 30% af sit normale salg. På samme torv har en den første næringsdrivende allerede måtte dreje nøglen om, for ikke alle har en økonomi der kan holde til en periode med kundesvigt.

Derfor, skal vi undgå at vejprojektet skal føre til mere butiksdød, er der kun én løsning - og den er endda yderst simpel: Vend kørselsretningen nu! Bliver trafikken i stedet ledt fra stations-enden tilbage mod Farum Vest vil kunderne igen søge til områdets butikker, især om eftermiddagen og aftenen, når der skal købes ind eller hygges på et spisested.

Fik du læst: Efter 40 år: Skolelandbrugets Susanne takker af

Dette simple greb vil gøre det muligt at holde butikkerne i live, og dermed bevare grundlaget for at vejprojektet kan blive en succes; hele idéen med renoveringen er jo at gøre Farum Hovedgade til et aktivt byrum, og det vil kun lykkes med levende butikker.

Publiceret: 30. September 2017 01:12
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Furesø Avis

ANNONCER
Se flere