"Vi borgere som har boet længe i Farum har trods alt betalt regningen og har derfor en vis ret til at få skulpturen tilbage til Farum.", skriver Anna Hyldeqvist.. Arkivfoto: Martin Warming
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: "Skulpturen, der pludselig forsvandt fra Farum"

Anna Hyldeqvist, Nordtoftevej 48, Farum

Som farumborger gennem mange år har jeg og min mand nydt at se på de mange fine skulpturer der står rundt om i Farum. Skulpturer etableret af vores tidligere borgmester Peter Brixtofte.

En af disse skulpturer stod på hovedgaden ved Krogvad over for Brdr. Ox. Forstillede en cykelrytter,(i et hjul) fremstillet i poleret stål af kunstneren Monica Ritterband, efter der havde været et stort cykelløb i Farum for år tilbage.

En dag opdager vi til vores forbavselse, at skulpturen er væk. Vi syntes det var mærkeligt, at nogen havde stjålet så stor en skulptur. Det kunne jo også være, at den blot skulle renoveres.

Forleden dag stod nogle folk fra kommunen med planer over det åbne græsareal mellem hovedgaden og Krogvad. Vi talte med dem og de fortalte, at skulpturen var planlagt opsat ved Værløse Svømmehal, hvor der tilsyneladende manglede noget kunst. Det var nu planen, at fælde træerne omkring, hvor skulpturen havde stået for at give mere luft. Vi spørger os selv, hvad har en cykelskulptur ved en svømmehal i Værløse at gøre, en som netop er opsat i Farum Hovedgade i forbindelse med en særlig anledning. Hvad bliver det næste, kan vi forvente, at Farum Skulpturpark forsvinder stille og roligt til Værløse fordi der mangler kunst? Jeg synes det er skræmmende, at det af tidligere borgmester Peter Brixtofte etablerede kunst forsvinder fra Farum samt de få træer der er tilbage i hovedgaden og som er en del af et grønt miljø skal fældes. Vi borgere som har boet længe i Farum har trods alt betalt regningen og har derfor en vis ret til at få skulpturen tilbage til Farum.

Der har tidligere været stjålet skulptur fra Farum Kulturhus. Denne skulptur blev dog fundet ved politiets hittegods og er nu igen tilbage på sin rette plads, så mon ikke også den nu forsvundne skulptur også kan komme tilbage til sin oprindelige tiltænkte plads.

Jeg må desværre konstatere, at efter sammenlægningen af Farum og Værløse sker der stadig en hvis skævvridning i kommunen. Først lukker Farum rådhus, nu også borgerservice. Værløse/Hareskov har fået etableret (trods protest) kunstgræsbane til boldspil. Hvad med den gamle nedslidte træningsbane ved Farum svømmehal, bliver den skiftet som planlagt? Eller er der overhovedet penge, eller er de brugt til nedtagning og opsætning af skulpturen samt fældning af træer, eller andre anlægsprojekter.

Det ville være ønskeligt, at borgmester Ole Bondum Christensen ville komme med en fornuftig udtalelse, inden det kommende kommunevalg.

 

Publiceret: 07. Februar 2017 07:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Furesø Avis

ANNONCER
Se flere