Søndersøskolen kan ikke klare at tage flere elever ind, mener en læser. Modelfoto
Søndersøskolen kan ikke klare at tage flere elever ind, mener en læser. Modelfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: "Talmagi skal sikre udbygningen af Laanshøj"

Catrine Søndergaard Byrne, Kildebakken 13, Værløse

I forbindelse med høringen af udbygningsplanerne for Lånshøj bombarderes man med tal for, hvorfor denne omfattende udbygning slet ikke er noget problem. Men man undres over de tallene. Når talen eksempelvis falder på kapaciteten på Søndersøskolen, så opereres der med tal, man som forældre til børn på skolen slet, slet ikke kan genkende.

I forvaltningens redegørelse kan man læse, at der er rigelig kapacitet på Søndersøskolen til at opsuge de tilflyttende børn, som 170 nye husstande genererer. Altså rigelig kapacitet til flere hundrede nye børn. Uden at ændre på skoledistrikterne eller tilføre Søndersøskolen midler.

Er man i dag forælder til et barn på Søndersøskolen, så kan man have svært ved at få øje på denne kapacitet. Skolen er udnyttet til bristepunktet. Der er på flere årgange en helt uacceptabel høj klassekvotient. De fysiske rammer er udnyttet til sidste m2. Trafikken til skolen om morgenen er kaotisk, og busserne har ikke plads til skolebørnene, der for ofte oplever at blive efterladt ved stoppestedet.

Man står nu med en udskoling, der går fra 3 til 4 spor uden at dette er politisk vedtaget og finansieret, så man i fremtiden inddrager faglokaler, bibliotek og kantine til de nye klasser i udskolingen. Der skal hele tiden klippes en hæl og hakkes en tå for at få plads til alle.

Forvaltningen kalder i deres notat skolen for en fuldt 4-sporet skole - det er godt nok en sandhed med modifikationer.

Når forvaltningen skal forklare, hvordan de får øje på skolens overkapacitet, så mødes man med prognosetal - og kun prognosetal. Ingen har forholdt sig til den virkelige verden. Eksempelvis forklarer forvaltningen, at man helt bevidst kun beregner kapaciteten på baggrund af de børn, der prognosemæssigt hører til skoledistriktet. Prognosemæssigt står 86 børn foran optagelse i 0. klasse til sommer. I virkelighedens verden er tallet for den kommende 0. årgang markant højere - blandt andet fordi man fra forvaltningens side udelader børn af regnestykket, der ikke har bopæl i skoledistriktet. Og sådan kan man med lidt simpel talmagi og lidt fakta-manipulation få flere hundrede nye børn klemt ind på en i forvejen overbelastet skole, medmindre politikerne er vågne. Stakkels børn, stakkels forældre og stakkels medarbejdere på Søndersøskolen.

Forkortet af redaktionen 

Publiceret: 30. Januar 2017 08:11
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Furesø Avis

ANNONCER
Se flere