Henrik Poulsen mener, at det lavere karaktergennemsnit hos afgangseleverne på skolerne i Farum skyldes andelen af to-sprogede børn. Arkivfoto
Henrik Poulsen mener, at det lavere karaktergennemsnit hos afgangseleverne på skolerne i Farum skyldes andelen af to-sprogede børn. Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Furesøelever er fortsat i top 10

Eleverne i Furesøs folkeskoler er stadig med i toppen, når der ses på karaktergennemsnittet

Af Katrine Schwab Rolver, praktikant

Furesø Kommune er fortsat med i top 10 på listen over de højeste karaktergennemsnit i Danmark - også selvom afgangskaraktererne fra kommunens 9. og 10. klasser faldt en smule i 2017 i forhold til de foregående år.

Læs også: Skoleleder hilst velkommen med flag og higfives

Faktisk er karaktergennemsnittet gået tilbage med 0,4 procentpoint i forhold til 2016 (fra 8,1 i 2016 og til 7,7 i 2017, red.), men alligevel er Furesø Kommune stadig helt i top på nationalt plan. Hver femte elev i kommunen fik nemlig minimum 10,7 i gennemsnit ved afgangsprøverne i sommer, og de 10 procent bedste scorede 11,2 i gennemsnit. Det oplyser Furesø Kommune i en pressemeddelelse.

Samlet har kommunen et karaktergennemsnit på 7,6, hvilket ligger lidt højere end det nationale gennemsnit på 7,1.

Værløse hæver sig

Hvis man ser nærmere på fordelingen af de højeste gennemsnit mellem Farum og Værløse, er der en lille ulighed. Mens Farum ligger på 7,3 i karaktergennemsnit, er Værløse helt oppe på 7,9 i karaktergennemsnit. Det er der i følge Henrik Poulsen (A), der er formand for udvalg for skole og ungdomsuddannelser, en naturlig forklaring på.

Fik du læst: 93-årig udsat for tricktyveri

“Farums skoler har flere to-sprogede børn, hvilket kan give særlige udfordringer”, siger han til Furesø Avis og understreger, at det er vigtigt, at kommunens skoler ikke bliver sat op mod hinanden.

“Vi har fokus på, at den enkelte elev skal have fremgang, og vi opfordrer skolerne til at hjælpe hinanden”, siger Henrik Poulsen som én måde at få løftet karaktererne på.

Publiceret: 04. Februar 2018 06:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Furesø Avis

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt