Mange borgere i Furesø er generet af trafikstøj - og en stor del af den kommer fra Hillerødmotorvejen. Arkivfoto
Mange borgere i Furesø er generet af trafikstøj - og en stor del af den kommer fra Hillerødmotorvejen. Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Holleufer efter millionbevilling til støjskærm: “Dejligt at støjproblemerne anerkendes”

I sidste uge blev det offentliggjort, at der i Finansloven er afsat 10,3 millioner kroner til en støjskærm ved Bregnerød. Det skaber glæde i Furesø, der netop er ved at nedsætte et særligt udvalg for Støj og Trafik

Rigtig mange borgere i FuresøKommune lever med trafikstøj som en tro følgesvend - særligt fra Hillerødmotorvejen. Derfor blev det ved kommunalvalget i november besluttet, at der skal rettes fokus mod støjgenerne, hvorfor der skal nedsættes et rådgivende udvalg bestående af både borgere, embedsmænd fra forvaltningen, eksperter i trafik samt politikere.

Det er Ole Holleufer (LA), der skal stå i spidsen for udvalget, og netop derfor glæder han sig ekstra meget over den udmelding, som regeringen kom med i sidste uge om, at der i Finansloven afsættes godt 50 millioner kroner til støjreducerende tiltag - og heraf 10,3 millioner kroner til en støjskærm ved Bregnerød.

Fik du læst: Ude godt men hjemme bedst: Tamarind vender tilbage til Bytorvet

“Der er mange borgere i Furesø, der er plaget af støj - og især fra Hillerødmotorvejen. Det var meget tydeligt under valgkampen sidste år.

Derfor er det også ret enestående, at der netop er bevilliget 10,3 millioner til støjafskærmning ved Bregnerød.Det er meget positivt, at støjproblemerne anerkendes, og at arbejdet med støjafskærmningen kan gå i gang hurtigt. Det er et rigtig godt startskud til det nye udvalgs arbejde”, lyder det fra Ole Holleufer.

Han lægger ikke skjul på, at han mener, at det er vigtigt, at Furesø arbejder sammen med de nærmeste kommuner, der også lider under støjen fra motorvejen om at mindske problemerne.

Ikke kun motorvejen

Ifølge Ole Holleufer er det dog ikke kun støj fra Hillerødmotorvejen, som Furesøborgerne er generet af. Der er nemlig også udfordringer med den almindelige bytrafik - særligt i myldretiden.

Fik du læst: Medaljehøst til Farum Tennis

“Jeg håber, vi kan tænke i innovative løsninger, smart brug af vores frie vejbaner og trafiklys og ikke mindst tage højde for den ændring af trafikafviklingen, der forventes med udbygningen af Hillerødmotorvejen”, siger Ole Holleufer og tilføjer, at noget af det, han ser som meget vigtigt, er, at tænke i helt nyt baner, når det gælder busbetjeningen.

“Der skal være busser klar, når toget kommer ind - og måske skal det endda være førerløse busser”, mener han.

Ole Holleufer (LA) skal stå i spidsen for det nye rådgivende udvalg Støj og Trafik. Arkivfoto: Helene Holm Stolle
Ole Holleufer (LA) skal stå i spidsen for det nye rådgivende udvalg Støj og Trafik. Arkivfoto: Helene Holm Stolle

Kom på banen

Det nye rådgivende udvalg, der angiveligt får navnet 'Støj og Trafik', er endnu ikke blevet nedsat, men det sker ifølge Ole Holleufer meget snart.

“Mit håb er, at mange borgere, der enten selv er ramt af støjproblemer, tung trafikafvikling eller måske endda selv har særlig ekspertise på området vil melde sig til udvalget. Det vil give os mulighed for at finde de allerbedste løsninger og ikke mindst prioritere indsatserne og lægge pres på myndighederne”, lyder det fra OleHolleufer.

Publiceret: 05. Februar 2018 08:51
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Furesø Avis