Furesøs Borgmester, Ole Bondo Christensen, og direktør i tømrervirksomheden Skou Gruppen, Martin Skou Heidemann, var blandt oplægsholderne til Furesø Kommunes Jobfestival for 6. klasses elever. Formålet med festivalen var at vise de unge, at erhvervsuddannelserne også kan være vejen til det gode liv.
Furesøs Borgmester, Ole Bondo Christensen, og direktør i tømrervirksomheden Skou Gruppen, Martin Skou Heidemann, var blandt oplægsholderne til Furesø Kommunes Jobfestival for 6. klasses elever. Formålet med festivalen var at vise de unge, at erhvervsuddannelserne også kan være vejen til det gode liv.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Jobfestival i Furesø: Fokus på alternativer til gymnasiet

Festivalen bød blandt andet på oplæg fra Martin Skou Heidemann fra Skou Gruppen

Mere end 300 elever fra 6. klasserne i Furesø Kommune var mødt op til Jobfestival 12. juni 2017. Tømrerfaget var repræsenteret på festivalen ved direktør i tømrerfirmaet Skou Gruppen, Martin Skou Heidemann, idet formålet var at præsentere eleverne for alternativer til gymnasievejen.

Borgmester i Furesø Kommune, Ole Bondo Christensen, bød de mange og morgenfriske elever velkommen til Jobfestivalen i Farum Arena. Derefter gik dagens første oplægsholder, Martin Skou Heidemann, på scenen.

Som direktør i entreprenør- og tømrervirksomheden Skou Gruppen gav Martin Skou Heidemann eleverne et indblik i, hvordan man bruger sin evner som tømrer, og hvilket arbejdsliv man kan skabe sig.

“Jeg vil give jer et rigtig godt råd. Hvis jeres mor siger, at I skal gå på gymnasiet, så gå hjem og tal med hende om, at I også har mange andre spændende veje at vælge imellem, som måske er mere i tråd med det, I drømmer om og er gode til,” sagde Martin Skou Heidemann til eleverne og fortsatte:

“Som tømrer kan I være med til at skabe rammerne om andres liv ved at bygge flotte bygninger, og tro mig: Det vil gøre jer glade hver dag, når I går på arbejde. Det, vi bygger, får mennesker glæde af i flere hundrede år. Som tømrer skal I både bruge hovedet, hænderne og jeres kreativitet. Kan I det, skal I nok tjene mange penge, få et flot hus og en sej bil – både drenge og piger.”

Skou Gruppen A/S udfører hoved- og totalentrepriser samt tømrer- og mureropgaver for professionelle kunder, har speciale i vedligeholdelse af ejendomme på servicekontrakter og i komplicerede renoveringer, beskæftiger over 150 ansatte og har hovedkontor i Hørsholm.

Forsøger at rokke ved forestillingerne

Efter Martin Skou Heidemanns oplæg var det ejer og designer Henriette Steffensen og skuespiller Nana Christine Morks tur at til at fortælle om deres job og karrierevej. Derefter kunne eleverne besøge Jobfestivalens forskellige stande, hvor mange forskellige lokale erhvervsdrivende var repræsenteret.

Jobfestivalen var arrangeret af UU-Sjælsø, med det formål at inspirere de unge til at tænke over det ungdomsuddannelsesvalg, de skal træffe i 8.klasse.

“Uddannelse og job er et emne i folkeskolens undervisning. Vi er forpligtet til at give eleverne nogle andre indtryk, end dem de får derhjemme og vise dem, at de har mange uddannelsesveje at vælge imellem,” forklarer Claudia Hoffmann Dose, souschef ved UU-Sjælsø, og fortsætter:

“I Nordsjælland er det næsten en selvfølgelighed at gå gymnasievejen. Forestillingen om, at gymnasievejen er den eneste vej til det gode liv, forsøger vi at rokke ved. Det kan i lige så høj grad være erhvervsuddannelserne.”

Publiceret: 15. Juni 2017 07:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Furesø Avis

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt