Det var her, overfaldet skete 12. juni. Jonas viser, hvor han blev slået ned, sparket og trampet på. Foto: Michael Braunstein
Det var her, overfaldet skete 12. juni. Jonas viser, hvor han blev slået ned, sparket og trampet på. Foto: Michael Braunstein
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Jonas på 13 år blev slået ned: Folk gik bare forbi

“Jeg forstår ikke, at man bare kan lade som ingenting,” siger Jonas’ far

Mandag morgen 12. juni blev Jonas på 13 år overfaldet og slået ned ved Værløse Station. Han blev slået og sparket og lå på jorden, men selvom 10-15 mennesker gik lige forbi, var der kun en enkelt - en kvinde - der stoppede op for at høre, om Jonas var ok. Svaret fra Jonas var “nej”, men kvinden havde ikke tid til at hjælpe, da hun skulle nå en bus.

“Jeg forstår ikke, at folk bare kan lade som ingenting. Hvordan kan de være ligeglade og bare passe sig selv, når et barn er blevet overfaldet, sparket, slået og trampet på?,” spørger Jonas' far, Jesper.

13-årige Jonas blev overfaldet ved Værløse Station, men ingen havde tid til at hjælpe. Foto: Michael Braunstein
13-årige Jonas blev overfaldet ved Værløse Station, men ingen havde tid til at hjælpe. Foto: Michael Braunstein

Overfaldet på vej til skole

Furesø Avis har talt med Jonas og hans familie om overfaldet og bringer her deres beskrivelse af forløbet. Avisen har imødekommet familiens ønske om ikke at bringe hele navne i artiklen, ligesom billedet af Jonas er taget, så man ikke kan se hans ansigt.

Overfaldet på Værløse Station sker omkring kl. 7.30. Her er Jonas på vej fra Farum til sin skole i Værløse, og han vælger som så mange gange før at tage toget.

Ved stationen følger en cirka 20-årig mand efter Jonas, for til sidst at springe på ham bagfra og give ham et knæ i ryggen. Mens han ligger ned får Jonas et slag med en knytnæve i hovedet.

Overfaldsmanden leder efter effekter i Jonas' lommer og taske, men finder ikke noget at stjæle. Inden han forsvinder, sparker gerningsmanden Jonas én gang i hver side og tramper ham i maven.

“Adskillige mennesker går forbi stedet, men bortset fra kvinden, der har travlt, er der ingen der stopper op. Der er ingen, der hjælper eller ringer til politiet,” beretter Jonas' far, Jesper, og fortsætter:

“Jonas har ikke en mobiltelefon på sig den dag. Han klarer sig selv hen på sin skole, og herfra bliver politiet kontaktet. Jonas kommer på skadestuen, og her kan det konstateres, at han fået trykket to ribben.”

“Vi fatter ikke, at folk i dagens Danmark kan opføre sig sådan. Det er tarveligt - sådan noget må da bare ikke ske.”

Meldt til politiet

Overfaldet er meldt til Nordsjællands Politi, og her betragter man det som forsøg på røveri.

Politiet - der gerne vil høre fra vidner - beskriver gerningsmanden som værende cirka 20 år, 180-185 cm. høj, med sort fuldskæg og iført en hvid t-shirt, mørke bukser, en sort hue og Nike Airmax sko.

Publiceret: 15. Juni 2017 16:02
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Furesø Avis

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt