Det er nu, du har mulighed for at komme med idéer til, hvordan Farum Midtby - herunder brugen af det tidligere rådhus -  skal være. Arkivfoto: Helene Holm Stolle
Det er nu, du har mulighed for at komme med idéer til, hvordan Farum Midtby - herunder brugen af det tidligere rådhus - skal være. Arkivfoto: Helene Holm Stolle
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Kom med din idé til Farum Midtby

Kommunen rykker ud fra Frederiksborgvej 3-5, og vil før et udbud høre borgerne

Furesø Kommunes bygninger i den centrale del af Farum på Frederiksborgvej 3-5 har rummet mange funktioner - først en kommuneskole, senere kommunal administration og en daginstitution.

Om et år er de funktioner rykket ud. Miljø-, plan- og teknikudvalget ser gerne, at den gamle skole bevares, og at der syd herfor bygges moderne boliger til seniorer og unge. Udvalget beder nu om synspunkter på de byplanmæssige rammer, der skal danne grundlag for et senere udbud af kommunens ejendom.

Ønsker flere boliger

“Udvalget ønsker at skabe mulighed for flere boliger for seniorer, familier og unge i Farum Midtby. Frederiksborgvej 3-5 giver os en unik mulighed for centralt beliggende, bæredygtige boliger og mødesteder. Vi vil bevare de kulturhistoriske værdier, sikre de grønne værdier og skabe attraktive mødesteder,” udtaler næstformand i udvalget Lene Munch-Petersen (A) i en pressemeddelelse fra Furesø Kommune.

Fik du læst: Dem kan du stemme på til kommunalvalget: Se listen her

Inden området sættes til salg, har borgere, erhvervsliv og andre interesserede mulighed for at sætte præg på de byplanmæssige rammer.

Overordnet set handler det om bevaring af den gamle skole, den fremtidige anvendelse af gamle og nye bygninger, omfanget og placering af byggeriet, støjforhold, veje og stier, parkering og arkitektur.

Et udkast til disse byplanmæssige rammer kan ses på kommunens hjemmeside.

Frist 29. november

Man kan komme med kommentarer til rammerne frem til 29. november.

Hvis byrådets vision for området skal lykkes, skal der udarbejdes en ny lokalplan for området, når der foreligger et konkret forslag til områdets anvendelse og bebyggelse. Et forslag til ny lokalplan vil blive sendt i offentlig høring - formentlig i løbet af 2018.

Det forudsættes, at det delvist privatejede grønne friareal mellem det kommunale kulturhus og det private sundhedshus kan indgå i en samlet plan for områdets disponering.

jesl

Publiceret: 12. Oktober 2017 08:35
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Furesø Avis

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt