I et debatindlæg til Furesø Avis fortæller by- og kulturdirektør Niels Thygesen, hvor kommunen har politianmeldt lukningen af portene ved Farumgård. Arkivfoto
I et debatindlæg til Furesø Avis fortæller by- og kulturdirektør Niels Thygesen, hvor kommunen har politianmeldt lukningen af portene ved Farumgård. Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Kommunen om Farumgård: Derfor har vi politianmeldt lukningen

Furesø Avis har modtaget følgende svar om politianmeldelsen fra by- og kulturdirektør Niels Thygesen:

Farumgård er en meget smuk bygning med masser af kulturhistorie, smukt placeret ved Farum Sø. Fredningsbestemmelserne for området, der har været gældende i mere end 60 år, giver borgerne ret til at færdes gennem Farumgård via et aftalt stiforløb. Målet med fredningen er, at offentligheden skal kunne se den smukke have, bygningen og de landskabelige værdier.

Fik du læst: Løsning var fundet men så gik sagen i hårdknude: Farumgårds porte er stadig lukkede

Det er kun fredningsnævnet, der kan ændre fredningen. Det er baggrunden for, at kommunen har foreslået et snarligt møde med fredningsnævnet, hvor en eventuel nu stiføring kunne drøftes. Det har ejeren ikke ønsket.

Kommunen er tilsynsmyndighed og skal sikre, at gældende fredningsbestemmelser efterleves. Da ejeren ikke har villet genåbne portene, har kommunen derfor set sig nødsaget til at politianmelde lukningen. Nu er det op til Politiet at træffe de fornødne foranstaltninger således, at offentligheden igen kan få glæde af en spadseretur med udsigt til Farum Sø.

Publiceret: 27. September 2017 12:20
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Furesø Avis

ANNONCER
Se flere