Billeder fra Indien

Åbningen af Immigrantmuseet markeres i Farum Kulturhus med en fotoudstilling af Peter Warna-Moors, der selv er immigrant

At Immigrantmuseet åbner dørene officielt fredag, bliver markeret i Farum Kulturhus med en fotoudstilling med billeder fra Indien. Det er fotografen Peter Warna-Moors, der selv er immigrant, der står bag billederne.
Per Warna-Moors er født i Litauen men vokset op i Tyskland, hvor han også uddannede sig som fotograf. Vejen til Danmark blev via kærligheden til en bornholmer og et arbejde som reklamefotograf.
Udstillingen viser billeder fra Indien, som Peter Warna-Moors har haft en stor interesse for siden 1991, hvor han i forbindelse med et Danida-projekt opholdte sig i Rajastan i flere måneder. Gennem billederne ønsker Peter Warna-Moors at vise Indien fra sin mest enkle og usentimentale side.
"Det er bemærkelsesværdigt, hvor få midler man kan nøjes med for at klare sig", siger Peter Warna-Moors og fortæller, at børnenes legeredskaber blot kan være en pind, som er tilspidset i begge ender, og som bruges i forbindelse med en form for tillempet kricket.
"Min interesse i Indien har været at fastholde mennesker i forskellige situationer og få en forståelse for deres liv, - i modsætning til mit arbejde her i Danmark, hvor jeg fotograferer det danske landskabs morfologi med hovedvægten på det æstetiske", fortæller Peter Warna-Moors og tilføjer, at i Indien fremtider livet i den mest rå form, uden behagelighedssminke.
"Derfor virker det også ægte. Og selvom livet i Indien virker meget forskelliget fra vores, kan jeg også se lighedspunkter", siger Peter Warna-Moors ogfortsætter:
"Tænker man på Indien, tænker mange på fattigdom, sygdom, usle liv og snavs. Men i Indien er der også en ydmyghed for livet, nærhed og medmenneskelighed", siger han.
Udstillingen kan ses frem til lørdag 18. februar.

null

Publiceret 26 January 2012 09:20

SENESTE TV