Festivalarrangører:

“Det er en drengedrøm, der er blevet til virkelighed”

Benny Buxbom og Jakob Seierø har altid stået for vejfesterne hjemme på Bjørnsholmvej i Værløse, men nu har vejfesten udviklet sig til en decideret festival

Af
Helene Stolle

Den 31. august bliver dørene slået op til tre dage med musik og underholdning, når Furesø Festival åbner. Festivalen, der bliver afholdt ved Furesøbad, skal være med til at markere 10-års jubilæet for Furesø Kommune, og Benny Buxbom og Jakob Seierø, der er makkerparret bag festivalen, håber på, at mange vil støtte op om festivalen.
Fik du læst: Politiet: Gaseksplosion skyld i voldsom brand
“Vi håber, at folk vil være med til at støtte op om arrangementet, og så vil vi sørge for, at rigtige mange mennesker får en fantastisk oplevelse”, siger Benny Buxbom og krydser fingre for noget bedre vejr end det, der har været de seneste uger.
Fra vejfest til festival
For Benny Buxbom og Jakob Seierø er drømmen om at arrangere en festival nu blevet til virkelighed, De har siden oktober sidste år været i gang med planlægningen, men ideen til festivalen har de haft i mange år.
“Vi startede med at arrangere vejfester hjemme på vejen, hvor vi boede, og det var en stor succes. Vi begynde så at snakke om, at det kunne være sjovt at få nogle flere involveret og lave en endnu større vejfest” forklarer Benny Buxbom.
De gik derfor i gang med planlægge en endnu større vejfest og kontaktede kommunen for at høre, hvor det ville være bedst at placere en sådan.
Fik du læst: Ærlighed: Sød kunde fandt ældre kvindes pung
“Vi har i flere år drønet rundt på flyvestationen og tænkt, at det ville være et oplagt sted”, fortæller Jakob Seierø.
Men da kommunen forslog, at vejfesten kunne placeres ved Furesøen, fik det Benny Buxbom og Jakob Seierø til at tænke på en arrangere en decideret festival
“Men en vejfest på stranden er lidt svært, så vi tænkte, at vi hellere måtte finde på noget andet, og pludselig slog det os; Hvorfor ikke bare kalde det Furesø Festival”, forklarer de to arrangører.

Ro i maven

Både Jakob Seierø og Benny Buxbom har store forventninger til festivalen, og forventningerne overvinde de sommerfugle, der ind imellem også finder sted til maven, når de tænker på, hvordan furesøborgerne tager imod festivalen.
Læs også: Lokal kunstner med fuld fart på: "Jeg er så taknemmelig"
“Det ved vi jo reelt ingenting om. Endnu. Vi aner heller ikke, hvor mange mennesker, der kommer. Håbet er, at her vil være 3.000 besøgende om dagen, men vi ved ingenting. Der er jo selvfølgelig solgt en del billetter allerede nu - og de, der allerede har købt en billet, kommer selvfølglig, men så er der alle de andre, der måske venter på at se, hvordan vejret arter sig de dage, festivalen løber af stablen. Men vi håber selvfølgelig, at rigtig mange furesøborgere - og også gerne folk udenfor kommunegrænsen - bakker op om arrangementet”, siger Jakob Seierø og understreger, at selvom der er mange ubkendte, har både han og Benny ro i maven.
Fik du læst: Så er billetsalget til Jonstrup Jazz Festival skudt i gang
Det gælder også, selvom der kun er lidt under en måned til, at festivalen åbner portene, og der stadigvæk er en del praktiske ting, der skal ordnes.
“Vi har mødt meget positiv respons fra de folk, vi møder rundt omkring, så vi håber vi, at folk også bakker op om arrangementet og går ind og køber billetter”, siger Benny Buxbom, mens Jakob Seierø fortsætter:
“Køb gerne to og tage naboen med”.

Der er mange ting, der skal styr på, når Furesøbad skal omdannes til et festivalområde. Her bliver der kigget godt på det kort over området, der viser, hvor afspærringer, toiletforhold, boder, scene, lounge og samaritter skal placeres. Foto: Helene Holm Stolle

Der er mange ting, der skal styr på, når Furesøbad skal omdannes til et festivalområde. Her bliver der kigget godt på det kort over området, der viser, hvor afspærringer, toiletforhold, boder, scene, lounge og samaritter skal placeres. Foto: Helene Holm Stolle

En del af festivalen er gratis

Furesøbad men også både Værløse og Farum kommer til at genlyde af musik og underholdning under Furesø Festivalen. Torsdag den 31. august kan man nemlig nyde Farum Big Band spille i Farum mellem klokken 17 og 18, mens John Mogensen Show Band spiller i Værløse mellem klokken 20.30 og 21.30. Derudover er der mulighed for helt gratis at kunne komme ind på festivalområdet ved Furesøbad og hygge sig mellem klokken 16 og 22.
Fredag den 1. september begynder festivalen så for alvor, og det sker allerede klokken 10, dagens børnefestival, der i øvrigt er gratis, skydes i gang med blandt andet Silja Okking, Sebastian Klein, ABCD, Guldpigen og Fætr. Børnefestivalen slutter klokken 18.

Beach party og hygge

Aftenens program byder på beach part med musik af blandt andre Cloudy Avenue, Spark House, Kaka, Rastapladsen, DJ Jakob og Daily Park, og der bliver rig mulighed for at nyde musikken fra både stranden og eller fra det særlige loungeområde, som Furesø Ungeråd står for under festivalen.
Lørdagens program har fået navnet 'Sensommer på stranden', og dagens program begynder klokken 12.30 med flere optrædender, som de mindste og de barnlige sjæle bliver glade for, Onkel Reje kommer nemlig forbi, ligesom både 'Born til be wild' og Cirkus3.
Lørdagens musik leveret af E Street Jam, boybandet Page Four, Hvide Løgne, Shu bi or not shubi, Robbie Williams Jam, inden Jimmy Colding med Zididada lukker og slukker festivalen.
Du kan læse mere om programmet på furesoefestival.dk - det er også her, du kan købe billetter.

null

Publiceret 04 August 2017 11:44

SENESTE TV