Bondo åbnede stor udstilling:

“Kunst skal inspirere og provokere”

Udstillingen ’Lokale Kunstnere 2017’ i Farum Kulturhus blev lørdag åbnet af Ole Bondo Christensen

Af
Helene Stolle

Der var godt fyldt op i caféområdet i Farum Kulturhus, da udstillingen 'Lokale Kunstnere 2017' officielt blev åbnet lørdag formiddag af borgmester Ole Bondo Christensen (A).
Det er Furesø Kunstforening, der står bag den store udstilling, der giver et indblik i, hvad de lokale furesøkunstnere kan.
Fik du læst: Borger: "Fæld den gule pindeskov omgående"
“I år er det 10-året for etableringen af Furesø kommune. Furesø kunstforening har gennem disse 10 år udviklet sig til en forening for kunstnere og kunstinteresserede i hele kommunen. Udstillingen her giver lokale kunstnere mulighed for at vise, hvad de arbejder med for både hinanden og for alle kommunens borgere. Men hvad er der med den kunst, hvorfor er den vigtig, og hvorfor er det godt for os i Furesø Kommune at have en kunstforening?”, sagde han i sin åbningstale - og kom da også selv med et bud på et svar:
“For de udøvende kunstnere handler det om at skabe noget. At give sine ideer en form. Det kræver både godt håndværk, opfindsomhed, kreativitet, koncentration og æstetik. Men kunst handler om andet og mere end de værker, som hænger her i Kulturhuset. Kunst handler om den virkning, som værkerne har på os. De tanker og følelser vi får, når vi ser på dem. De ideer der opstår, og de samtaler vi har med hinanden foran værkerne", sagde han og fortsatte:
Fik du læst: Red Barnet har brug for indsamlere i Furesø
"Kunsten giver os et pusterum og en mulighed for at være sammen om noget andet end det, vi plejer. Kunsten vækker følelser i os og provokerer. Kunsten får os ind imellem til at tale sammen om noget, vi ellers aldrig ville have talt om. Kunsten forbinder os med hinanden. Vi kan dvæle ved en farve eller en form, som pludselig fanger vores opmærksomhed. Gribe fat i en anden beskuer og spørge, om han eller hun ser og oplever det samme. Kunst er vigtig for os som enkelt individer og for det samspil, vi har med hinanden. I den forstand er der også en sammenhæng mellem kunst og politik”, lød det fra Ole Bondo Christensen, der også takkede både Furesø Kunstforening og de lokale kunstnere, der står bag udstillingen.

Publiceret 13 August 2017 14:00

SENESTE TV