Fredag er der premiere:

Livslinjer giver livskvalitet

Igen i år stiller en gruppe modige seniorer sig frem på scenen i en forestilling, der er bygget på deres egne livserfaringer

Af
Af Kristina Pihl

Der synges, danses og spilles i de her dage på livet løs på Bymidten i Værløse. Her er otte ældre furesøborgere samlet for at øve teaterstykket Livslinjer, der har premiere 1. september.
Teaterstykket er bygget op om de medvirkendes egne historier, og her fortæller de om alt fra barndomsminder til indflydelsesrige begivenheder i deres liv. De otte medvirkende er alle amatørperformere, men de ser teaterstykket som en sjov og anderledes måde at udvikle sig selv på.
“Jeg udfordrer mig selv og får flyttet nole grænser, ved at være med i stykket. Det er noget helt andet end ens daglige liv”, fortæller 73-årige Else Jensen.
Det er Galaksens Borgerscene der står bag forestillingen. De medvirken har den sidste uges tid arbejdet hård for at blive klar til premieren. De startede sidste mandag og med kun fjorten dage til premieren, har det været intense dage for både de medvirkende og holdet bag.
De medvirkende har hver især fået hjemmeopgaver, hvor de skulle skrive om nogle af de begivenheder, der har været med til at forme deres liv.
“Børnene undrer sig over ting, som de hører om vores liv, som de aldrig har hørt om før” fortæller 86-årige John Melander.

Alle er gengangere

Efter den første uge, hvor de medvirkende har fortalt og skrevet deres historier pog en uge med improvisation, har deltagerne nu fået et foreløbig manuskript, Og Selvom der kun er kort tid tilbage til premieren, ser alle de medvirkende spændt frem til at vise stykke frem publikum og familie og venner.
Alle otte deltagere har tidligere været med i teaterstykkert, og udover den glæde de oplever i sammenholdet, har de hver gang også fået positiv respons fra publikum.
“Sidste år havde min mand ikke særlig meget lyst til at fortælle andre om, at jeg lavede den her forestilling, fordi han var bange for, at det var sådan noget pinligt noget. Men han var inde og se den to gange, og han var vildt begejstret og synes simpelthen det var flot”, fortæller Pia Juul Mørck, 66.
Fik du læst: Nedtællingen er begyndt: på fredag går det løs med Furesø festival

Et stykke der skal opleves

Morten Mathiesen fra Galaksen er instruktør på stykket og har været det i alle årene.
Her har han oplevet, hvordan de medvirkende har udvikler sig i løbet teaterstykket.
“Jeg har været med på en rejse, og det at se, hvordan de medvirkende giver mere og mere og udvikler sig, det er vildt sjovt, og det er deres egen fortjeneste. Det er så rørende at opleve, at der er nogle, der står og fremfører deres egne historier, og så gør det ikke så meget, at de ikke er profesionelle dansere, sangere og skuespillere. Den ærlighed og detmod der ligger i det, vælter ud over scenen” lyder det fra Morten Mathiesen, der er initiativtager til ældreforestillingen.
Han fik ideen, da han ville lave et stykke, der handlede om meningen med livet. Derfor var det oplagt at finde nogle ældre mennesker, der selv havde erfaringer med livet og kunne fortælle deres historie videre. Han håber nu, at mange vil ligge vejen forbi Bymidten 82, når forestillingen bliver fremført den 1, 3 og 4 september, og han garanterer, at publikum ikke vil gå skuffet derfra.
“Det er svært at forklare, hvordan stykket helt præcis er, det er noget der skal opleves. Men det er helt specielt at få lov at opleve de her fantastiske mennesker og høre deres historie, og jeg vil gerne sige, at hvis de kommer og ikke kan lide det, så får de pengene igen.
Fik du læst: Aftenåbent for børn: Ansigtsmaling, hoppeborg, gymnasik og skydetelt

null

Publiceret 30 August 2017 00:00

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV