17. til 19. august bliver årets udgave af Jonstrup Jazz festival afholdt. Pressefoto

17. til 19. august bliver årets udgave af Jonstrup Jazz festival afholdt. Pressefoto

Swinging Jonstrup gør sig klar til jazzfestival

17. til 19. august løber Jonstrup Jazz Festival af stablen

Festival Den traditionsrige Jonstrup Jazz Festival fra 17. – 19. august afholdes i år for 23. gang.

Når man åbner programmet for de tre dage, oplever man en palet af kendte danske jazz- og bluesbands i et godt mix med et par store svenske bands. En hurtig optælling viser, at der på de tre festivaldage præsenteres ikke mindre end ni orkestre.

"Hvis man fortsætter læsningen med omtalerne af de enkelte orkestre, opdager man hurtigt, at Jonstrup Jazz Festivals ledelse har bundet os en skøn buket af forskellige stilarter inden for jazzen. Vi finder eksempler lige fra Klezmer-musik, der er jødisk folkemusik, som her er ”jazzificeret”, over traditionel jazz, world jazz og blues til børnejazz. Netop børnejazzen plejer at være et tilløbsstykke – ikke kun for børn – men i høj grad også for voksne. I år er det Stine Michel, som alle nok kender fra TV, der vil tryllebinde såvel små som stor publikummer i en times tid om søndagen," skriver Jonstrup Jazz Festival i en pressemeddelelse.

Børn og kirke

Opvarmningen til jazzfestivalen er en kirkekoncert i Værløse Kirke onsdag 15. august klokken 19.30 med Spirit of New Orleans og Rytmisk Kirkekor fra Værløse.

Under Jonstrup Jazz Festival har børn en stor betydning. Som formanden Ole Sterndorff udtaler:

”Vi laver god jazz for de voksne, men i længden kan musikken ikke fastholde børnenes opmærksomhed. Derfor har vi altid haft den tradition, at vi tager os af børnene, mens mor og far eller bedsteforældrene nyder musikken.”

Der er hoppeborge, så børnene kan brænde energi af, der er arrangeret fototurnering, grafisk værksted, stenhuggeri, sanglege, rollespil, ”prøv et instrument” og meget mere.

Det komplette festivalprogram kan ses på foreningens hjemmeside www.jonstrup-jazz.dk/ og på www.facebook.com//jonstrupjazzfestival .

Forsalget af billetter er åbnet, og man kan allerede nu sikre sig tre-dages billetter til nettopriser på bibliotekerne i Værløse, Ballerup og Måløv eller på restaurant Jonstrup Gl. Købmandsgård. Billetter kan købes over nettet på www.billet.dk. Der er også dørsalg af billetter under festivallen.

Kapp

Publiceret 29 June 2018 09:03