Tresafinado + Violí Violá = Sinuosa. Pressefoto

Tresafinado + Violí Violá = Sinuosa. Pressefoto

Koncert med Tresafinado & Violí Violã

koncert Mens vinteren og mørket vinder ind på vore breddegrader, inviterer Furesø Musikforening ifølge en pressemeddelelse til en varm og ganske særlig musikoplevelse i Galaksen onsdag 14. november kl. 19.30.

Fløjte-guitar-percussion trioen Tresafinado, som gennem årene jævnligt har besøgt områdets mange koncertsteder, både som trio og med internationale gæster, går denne gang på scenen med duoen Violí Violá. Sammen udgør de to grupper 'Sinuosa', som på portugisisk betyder 'en sammenfletning', og fælles for de to ensembler er kærligheden til den brasilianske choromusik.

Ved aftenens koncert tager musikerne publikum med tilbage i tiden, til Rio de Janeiro i slutningen af 1800-tallet, hvor de lokale musikere blandede europæiske stilarter som polka, vals og schottisch med afrobrasilianske rytmer. I dette frodige, musikalske miljø voksede choromusikken frem.

Choro betyder på portugisisk gråd, og stilen kan da også være både dybtfølt og sørgmodig. Bedst kendt er choroen dog for sine sprudlende virtuose og drilagtige melodilinjer, der som katten efter musen flyver rundt i et hæsblæsende tempo.

jbe

Publiceret 07 November 2018 05:00

SENESTE TV