Jesper Christensen spiller bonden Jens. Foto: Nordisk Film

Jesper Christensen spiller bonden Jens. Foto: Nordisk Film

Jesper Christensen sulter i karrierens måske bedste rolle

Den danske skuespiller er aktuel i ’Før Frosten’

Af
Daniel Hartvig Nielsen

Kino.dk

Fra Nanas far til James Bond. Den danske skuespiller Jesper Christensen har virkelig vist sit værd både i store og små film, i ind- og udland og på de skrå brædder. Han har markeret sig som en af dansk films allerstørste skuespillere, og nu er den 70-årige legende så aktuel igen – i karrierens måske bedste rolle i periodedramaet ’Før frosten’.

I hvert fald hvis man skal tro den internationale ros, som Christensen har høstet. Tilbage i oktober blev han nemlig belønnet med prisen for Bedste Mandlige hovedrolle ved den ældste nordamerikanske filmfestival, Chicago International Filmfestival. Det samme var tilfældet ved Tokyo Filmfestival, hvor filmen tilmed fik en særlig jurypris.

Jesper Christensen spiller bonden Jens, der i 1850’ernes Danmark kæmper for sin families overlevelse under en særlig hård vinter. Den livsnødvendige høst slår fejl, og i takt med, at frosten nærmer sig, må Jens udtænke en plan, så de ikke dør af kulde og sult.

Jens vælger at gifte sin modvillige datter væk til egnens rige, svenske storbonde, der både kan sikre familiens fremtid og en ny status i lokalsamfundet. Men den udspekulerede plan får store konsekvenser, og Jens’ personlige deroute begynder.

Den danske skuespiller har igennem karrieren modtaget fire Bodil-statuetter, bl.a. for sin rolle som alkoholikeren Kaj i ’Bænken’ fra 2000.

Læs mere om aktuelle og kommende film på kino.dk.

Før frosten

Genre: Drama

Instruktør: Michael Noer

Skuespillere: Jesper Christensen, Clara Rosager, Elliot Crosset Hove, Magnus Krepper, Ghita Nørby, Rasmus Hammerich, Gustav Dyekjær Giese

Spilletid: 104 min.

Land: USA

Publiceret 06 January 2019 11:47

SENESTE TV