Conny Lausten viser søndag 17. februar frem af sjove og gamle særprægede ting og pyntegenstande bevaret på Furesø Museum. Pressefoto

Conny Lausten viser søndag 17. februar frem af sjove og gamle særprægede ting og pyntegenstande bevaret på Furesø Museum. Pressefoto

Nips og snurrepiberier på Mosegaarden

arrangement Søndag 17. februar kl. 14 fortæller Conny Lausten på Mosegaarden, Skovgårds Allé 37, 3500 Værløse, om de sjove og gamle, særprægede ting og pyntegenstande, der er udstillet på førstesalen i museets permanente udstilling.

I de fleste hjem findes et vist antal nips og ting, som har forskellige praktiske formål, men som desuden også er til pynt.

Man skal ikke lang tilbage i vores fortid, før nips og deslige var langt mere udbredt i hjemmene end tilfældet er i dag. Dette lille stykke sjove kulturhistorie er måske lidt overset, men heldigvis er mange af fortidens nips bevaret på Furesø Museer.

Kikset eller samleobjekt?

Snurrepiberier er en samlebetegnelse for mærkværdige, pudsige og ikke altid smukke små ting, der hører hjemmet til. Nogle er blevet samlerobjekter, som f.eks. garnæsker, lysesakse-bakker eller skrivegarniturer af metal, mens andet er både grimt og kikset i manges øjne.

Conny Lausten tager nogle af de sjove ting frem og fortæller om formål og historie.

Der er gratis adgang.

jesl

Publiceret 11 February 2019 00:00