Forfatter og cand.phil. Birgitte Nyborg holder foredrag om en kvindeskæbne. Foto: Jens Ulrich

Forfatter og cand.phil. Birgitte Nyborg holder foredrag om en kvindeskæbne. Foto: Jens Ulrich

En barsk kvindeskæbne

Foredrag i husmoderforening i Kirke Værløse

Tirsdag den 19. marts klokken 19.30 byder Husmoderforeningen for Kirke Værløse og Omegn på foredrag med cand.phil. og forfatter Birgitte Nyborg. Hun vil fortælle om Prinsess Charlotte Frederikke fra Mecklenburg-Schwerin.

"Det er et foredrag, jeg ser meget frem til at høre, da historien om Charlotte Frederikkes skæbne er temmelig underbelyst. Det er min overbevisning, at mange andre kvinder såvel som mænd vil finde netop denne historie både kvindehistorisk relevant og almen historisk interessant," skriver formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner-Hernø i en pressemeddelelse.

"Hun møder i 1803 sin fætter prins Christian Frederik, den senere Christian VIII. De bliver stormende forelsket, forlovet og gift, og de får sønnen Frederik, men ægteskabet holder ikke. Tre år efter deres bryllup forvises Charlotte Frederikke til Horsens og fratages sit lille barn på grund af utroskab. Her hun bor i 20 år. Senere rejser hun til Rom, hvor hun bliver en central og markant person i den danske og skandinaviske koloni. Vi følger hendes brogede liv som prinsesse, mor og som forvist prinsesse i eksil," står der endvidere.

Birgitte Nyborg har skrevet en bog om kvinden. Der vil blive serveret kaffe og kage. Pris er 25 kroner for medlemmer og 50 kroner for gæster.

jbt

Publiceret 12 March 2019 14:58

SENESTE TV