Marie Brixtofte gæster Stavnsholtkirken

Fredag den 29. marts klokken 14.30 holder forfatter Marie Brixtofte foredrag i Stavnsholtkirken i Farum. Hun er datter af Farums navnkundige tidligere borgmester, nu afdøde Peter Brixtofte.

"Marie Brixtofte fortæller om at vokse op med en far, som drikker. Hun fortæller om misbrug og omsorgssvigt og om at tie og holde på hemmeligheder for at beskytte sin far Peter Brixtofte og hans renommé. Hun levede nemlig med frygten for at det ville blive hendes skyld, hvis han døde. Hun fortæller om at rejse sig efter at været blevet væltet omkuld af sorgen. Hun fortæller også om de senfølger, hun har med sig på godt og på ondt. Marie Brixtofte giver mulighed for en fælles refleksion omkring, hvad vi hvad især har lært af strategier som børn for at overleve og få mest mulig kærlighed – strategier som gav mening dengang, men som så kan spænde ben for os som voksne," skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

"Marie Brixtofte voksede i sine teenageår op hos sin far. Det var et hjem præget af diskussioner og politik, alkohol, frihed, ensomhed og kærlighed. Men som årene gik fyldte Peter Brixtoftes alkoholforbrug mere og mere. Hele hendes liv har Marie været stille. Så døde hendes far, og på en måde – selv om det var det allermest ulykkeligste – så blev hun også sat fri. Når man kombinerer det at vokse op med et alkoholmisbrug med at vokse op med en, som var kendt, så var der nemlig dobbelt så stor grund til altid at være stille. Nu er det heldigvis slut for Marie Brixtofte."

Undervejs vil der være mulighed for at stille spørgsmål, og den sidste time er reserveret til generelle spørgsmål og fælles refleksion.

jbt

Publiceret 24 March 2019 00:00