Nogle gange kom de besøgende helt ind på standen for at følge processen helt tæt på. Foto: Janne Kjærulff

Nogle gange kom de besøgende helt ind på standen for at følge processen helt tæt på. Foto: Janne Kjærulff

Kunstneren Bakaos græd af lettelse efter værk på nøgen mand: "Det var en kæmpe udfordring"

Den lokale kunstner Barbara Kaad Ostenfeld havde sagt ja til en kæmpe udfordirng på Skandinaviens største kunstmesse Art Nordic

Forrige lørdag omdannede Furesø-kunstneren BAKAOS, med fødenavnet Barbara Kaad Ostenfeld, den profesionelle kunstmodel, svenske Lars Holmgren, til et levende kunstværk. Det skete på Skandinaviens største kunstmesse, Art Nordic.

På lidt over 6,5 time kom Barbara i mål, på trods af at hun aldrig havde arbejdet på et nøgent menneske før, slet ingen erfaring havde med bodypaint, eller den maling der bruges til dette, og som kom lidt på dybt vand ved at skulle bruge pensler, da hun plejer at tegne med tegneredskaber.

Derudover havde Barbara aldrig mødt Lars Holmgren før, og da det var ham der kom med palletten af farver, som stak lidt ud fra hendes egen farvepallette, lå der også en stor udfrodring her, da Barbara heller ikke kendte farverne og deres effekt: Om de var kraftige og meget dækkende, eller om de var sarte. Så alt i alt et projekt med mange udfordringer og grænser der skulle krydses.

Tusindvis af øjne

Over 14.000 mennesker gæstede messen henover weekenden og mange tusinde af dem kom forbi Barbaras stand, hvor de nogle gange stod helt inde på standen og tæt på, for at kunne følge med i processen. Der blev taget mange billeder og fneset lidt i krogene når penslen arbejdede på det tynde stof der dækkede Lars Holmgrens mandighed.

Barbara kom i mål efter lidt over 6,5 time og det var ikke til at tage fejl af hendes stolthed, som fik hende til at græde af stolthed og lykke over at været kommet i mål.

"Det er en hel fantastisk følelse at have gennemført kunstværket på trods af alle de nye ting jeg blev præsenteret for, og de store udfordringer. Jeg fik virkelig rykket nogle grænser! Og inden messen havde jeg besluttet, at jeg ikke måtte planlægge hvad jeg skulle lave på Lars, førend jeg stod foran ham. Og det var først da han var malet helt hvid, at jeg begyndte at tænke kreativt omkring hvad jeg skulle gøre ved ham. Men der var ikke meget tid til at tænke, da jeg kun havde 6,5 timer til at få ham helt færdig, så det handlede bare om at være i gang hele tiden. Det gjorde blandt andet at jeg i perioder ikke ænsede de mange besøgende omkring mig, for jeg skulle holde 100 % fokus for at kunne gennemføre på den planlagte tid. And I did it!", fortæller hun.

Barbara Kaad Ostenfeld er født og opvokset i Farum, men slider i dag sine tegneredskaber i Værløse, hvor hun har sit atelier/mini-galleri som kan besøges efter aftale på info@bakaos.dk.

hhs

Publiceret 21 April 2019 06:30