Hele weekenden har Jonstrup genlydt af forrygende jazz. Foto: Jan F. Stephans

Hele weekenden har Jonstrup genlydt af forrygende jazz. Foto: Jan F. Stephans

Regnen holdt sig næsten væk: Forrygende dage med jazz i Jonstrup

Af
Helene Holm Stolle

Trods en noget truende vejrudsigt med regnfyldte skyer, blev Jonstrup Jazz Festival endnu en gang en forrygende succes.

"Vi fik faktisk rimelig godt vejr, det værste regn kom, da vi skulle rydde op, så vores værste bekymringer blev heldigvi ikke til noget", fortæller Merete Nørby, der er formand for jazzfestivalens styregruppe.

Mandag formiddag kan hun kigge tilbage på tre forrygende dage med swingende musik og et støt voksende publikum, der tæller både børn og voksne.

Jonstrup Jazz Festival er også for børn, og hvert år er der masser af underholdning for de mindste. Foto: Jan F. Stephan

Jonstrup Jazz Festival er også for børn, og hvert år er der masser af underholdning for de mindste. Foto: Jan F. Stephan

"Vi oplever en større og større opbakning blandt tilflytterne her i Jonstrup, og det gør mig så jublende glad", fortæller Merete Nørby og fremhæver især to oplevelser i løbet af weekenden som noget helt særligt.

"Fredag aften spillede Dale Smith Blues Band, og de satte virkelig gang i festen, men også Kristin Korb med Trio, der rundede årets festival af, var af fantastisk. Hun spillede bedårende og engagerende jazz, som alle i publikum var vilde med", lyder det fra Merete Nørby.

Flere hjælpere ønskes

I år var det 24. gang, at Jonstrup Jazz Festival løb af stablen, og for Merete Nørby betyder den voksende lokale opbakning til festivalen forhåbentlig også, at nogle af de lokale til næste år, når festivalen kan fejre 25 års jubilæum, har lyst til at hjælpe med under festivaldagene.

"Vi er en del frivillige, men vi kan altid bruge flere hænder - særligt under selve festivalen, så hvis der sidder nogen derude og tænker, at det kunne være sjovt at hjælpe med noget praktisk, så er de altid velkommen til at tage fat i mig", siger Merete Nørby.

Du kan læse mere om styregruppen på jonstrup-jazz.dk.

Publiceret 19 August 2019 10:00