Ifølge musikforsker Lasse Skovgaard er det dokumenterbart sundt at synge, og sang har en decideret helbredende kraft. Den viden præsenterer han på en underholdende måde ved et foredrag i Hareskov Kirke. Pressefoto

Ifølge musikforsker Lasse Skovgaard er det dokumenterbart sundt at synge, og sang har en decideret helbredende kraft. Den viden præsenterer han på en underholdende måde ved et foredrag i Hareskov Kirke. Pressefoto

Nyt projekt for seniorer: Hold hjernen i 'swing'

Furesø Bibliotek tilbyder i samarbejde med Farum Kulturhus, Hareskov Kirke, Galaksen og Furesø Musikskole et forløb, der holder hjernen i ”swing”. Der vil være fokus på musik, sang, dans og fællesskab.

Ifølge musikforsker Lasse Skovgaard er det dokumenterbart sundt at synge, og sang har en decideret helbredende kraft. Det er den umiddelbare grund til det nye projekt, som Furesø Bibliotek sætter i gang i samarbejde med Farum Kulturhus, Galksen Hareskov Kirke og Furesø Musikskole. Og selvfølgelig byder projektet på et foredrag med netop Lasse Skovgaard.

Det er Slots- og Kulturstyrelsen, DGI, Dansekapellet og Sangens Hus, der bag projektet og har valgt Furesø Bibliotek til at gennemføre et aktivitetsforløb, som skal bidrage til at udvikle et koncept for at motivere seniorer til at indgå i aktive fællesskaber, og dette koncept udvikles af DGI, Dansekapellet og Sangen Hus. Det oplyser Furesø Bibliotek i en pressemeddelelse.

Stil skarpt på hjernen

"Biblioteket er et godt sted at stille skarpt på hjernen, og denne gang er det med fokus på, hvordan sang, dans og fællesskab stimulerer hjernen. Man behøver ingen forudsætninger for at deltage, det handler om at have lyst til at prøve noget nyt og lade det nye udfordre hjernen", fortæller Ann-Lisbeth Holm, der er litteraturformidler på biblioteket.

Helle Winther Olsen, der er bibliotekar, glæder sig især til at introducere det, der hædder 'Guidet Fællesang'.

"Her vil vi snakke om teksten og synge sammen, da sang har en helt fantastisk effekt på det mentale helbred", siger hun.

Hvis du har lyst til at deltage i projektet, og du er mellem 60 og 75 år og har lyst til at udfordre din hjerne og være en del af et fællesskab. Så skriv til Ann-Lisbeth Holm på alho@furesoe.dk med navn, mail, telefonnr. og alder.

hhs

Projektets aktiviteter

Man melder sig til et forløb, der består af nedenstående aktiviteter, som finder sted i Farum, Hareskov og Værløse.

  • Mandag den 16. september kl. 10-12.30: Introduktion til forløbet og holdet. Biblioteket i Farum
  • Onsdag den 25. september kl. 19-21: Fra dårlig hukommelse til klæbehjerne. Biblioteket i Farum.
  • Tirsdag den 1. oktober kl. 19 -21: Bach og Hjortø – Musik og oplæsning. Café Cassiopeia, Værløse.
  • Tirsdag den 29. oktober kl. 19-21: Sangens Helbredende kraft – Fællessang og foredrag med Lasse Skovgaard om. Hareskov Kirke.
  • Torsdag den 31. oktober kl. 11-13: Spil Dansk Fællessang. Farum Kulturhus.
  • Torsdag den 14. november kl. 19 -21: Koncert og foredrag med Paul. Teatersalen, Farum Kulturhus.
  • Fredag og lørdag 17.-18. januar: Aktivitet på én af dagene til Lun på ord. Værløse.
  • Onsdag den 26. februar kl. 10-12: Guidet Fællessang. Biblioteket i Farum.
  • Torsdag den 5. marts kl. 10-12.30: Soundpainting med Furesø Musikskole. Farum.
  • Torsdag den 19. marts kl. 10-12.00: Dans og afslutning. Biblioteket i Farum.

Publiceret 29 August 2019 09:26