Modelfoto

Modelfoto

DEBAT:

"En værdig alderdom" - svar til Susanne Østergaard

Torben Kjær, medlem af Hovedstadens Regionsråd og Danske Regioners Sundhedsudvalg, Frederiksværksgade 48, Hillerød

Tak til Susanne Østergaard for ros til Solgaven i Farum her i avisen 24/1. Som medlem af Solgavens bestyrelse for regionsrådet gennem 10 år - og i øvrigt selv blind, kan jeg bekræfte, at Solgaven modsat andre berømmede bosteder burde være forbillede for, hvordan vi behandler ældre, der ikke længere kan bo i eget hjem.
Solgaven har et fremragende køkken, som er billigere end de madpakker til en uge, ældre køber i nogle kommuner. De kan købe vin og øl til maden i beboerstyret kiosk, på fødselsdage bestemmer fødselaren menuen, og til festerne med det hele er der liv og snak, som til enhver anden fest. Men god mad og drikke er ikke nok for en god alderdom.
Selv om gennemsnitsalderen er 89 år +/-, har vi ud over de mange andre også beboervalgte aktivitetstilbud lige bygget træningscenter med udstyr, som blinde selv kan håndtere, fordi fysisk velvære og aktivitet også giver mental velvære og livskvalitet.
Desværre har Susanne Østergaard ret i, at beboerne på Solgaven er heldige at have et alvorligt synstab, for ellers havde de ikke mulighed for så værdig en alderdom.
 
 
 

Publiceret 25 January 2017 10:06