DEBAT:

"Bliver en folkevogn til en bus, hvis man presser mange nok ind i den?"

Iben Larsen, medlem af skolebestyrelsen, Søndersøskolen

I forbindelse med udbygningsplanerne for Lånshøj er forvaltningen ude og fortælle, at der er rigelig kapacitet på Søndersøskolen til de ca. 250 - 300 nye børn, der tilflytter området. Søndersøskolen er nemlig 4-sporet.

Søndersøskolen er ikke 4-sporet! I 2007-2008 blev indskoling og mellemtrin udbygget til 4 spor. Udskolingen lod man være på grund af pengemangel. Men lovede at vende tilbage med penge, når udbygningen skulle foretages. Senere.

Udskolingen er altså 3-sporet. Uagtet at man har måttet nedlægge faglokaler, kantine og bibliotek for at rumme de utrolig mange børn på skolen og også på denne måde fået plads til en ekstra 7. klasse, så er der aldrig bevilget penge til en udbygning af udskolingen.

I et notat til høringen omkring Lånshøj oplyser forvaltningen, at skolen er klar til at modtage de mange tilflyttende børn, blandt andet fordi den er fuldt 4-sporet.

Bliver en folkevogn til en bus, hvis man presser mange nok ind i den? Nej.
Bliver en 3-sporet skole til en 4-sporet skole ved at man presser yderligere elever ind i den? Nej.

Søndersøskolen er presset til det yderste. Der kan ikke være flere børn. Det kan enhver forælder med børn på skolen skrive under på.

Så hvis man fra politisk side ønsker at presse flere børn ind i en 4-sporet Søndersøskole, så medtag venligst udgifterne til udbygning af det 4. spor i udskolingen i budgettet, tak.


Publiceret 30 January 2017 12:15

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV