DEBAT "Nogen burde skamme sig"

Iben Larsen, medlem af skolebestyrelsen, Søndersøskolen

(Svar til Niels Milo Poulsen).

Hvis vi pakker dem tæt nok, så har de hverken plads til at slås eller pille sig. Sådan talte man en gang åbent om burhøns. I dag skammer man sig.

"Der er plads til alle elever på Søndersøskolen i de nuværende bygninger. Det gælder også i de kommende år", siger Niels Milo Poulsen.

Ja, det kan man godt kalde det. Hvis undervisningskapacitet alene handler om at opbevare x antal børn indenfor x antal mure, uden at de kommer i klemme i døren.  Men hvorfor er der lige netop plads nok? Fordi vi på Søndersøskolen har ofret alt, hvad der kan ofres.

Da det blev åbenbart, at man fra politisk side ville løbe fra regningen i forhold til udskolingen på Søndersøskolen, stod vi med alt for mange børn til alt for få klasselokaler. Og ingen penge. Så vi har afskaffet kantinen. Vi har nedgraderet vores bibliotek. Vi har nedgraderet vores faglokaler og opgraderet holdstørrelserne. Vi nedlægger nu vores IT-lokale. Og i indskolingsafdelingen har vi nedlagt børnenes værksteder.

Alle bliver pakket - tættere og tættere. Vi mangler bøger, IT,  lærere, vikarer og møbler. Vi har afskaffet lejrskoler. En udsultet skole.

Sidste år kørte vi på dispensation - 30 elever i klasserne. Til 1 lærer.
Hvordan kunne klasserne dog blive så store? Tja, prognoserne holdt ikke.

Alligevel fylder I nu et par hundrede nye børn på skolen?

Og allerede nu lider de højt besungne prognoser. Forvaltningen sagde for få måneder siden: 86 forårsbørn i skoledistriktet pr. sommeren 2017. Vi ved nu, at der er 97. Det er en fejlmargin på 13% på 4 måneder. Alligevel lover du, at der er plads nok på Søndersøskolen i de næste 12 år?

Jeres visioner for vores børn står ellers tydeligt nok:
• Øget IT i undervisningen
• Kvalitet og værdier i Furesøs Folkeskoler
• Flere timer til holddannelse i Furesøs Folkeskoler
• Forbedring af skolernes undervisningsmiljø
• Modernisering af skolerne fysiske rammer

På Søndersøskolen bevæger vi os i den stik modsatte retning.

Visioner er gratis. Det er ordentlige undervisningsmiljøer ikke. Nogen burde skamme sig.

Publiceret 02 February 2017 00:47

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV