DEBAT:

Furesø Kommune er langt bagud på 225-timers reglen

Af Jakob Karter
Ryetvej 31, Værløse

Alle, der har modtaget kontanthjælp eller integrationsydelse i sammenlagt et år i løbet af de sidste 3 år, er omfattet af 225-timers reglen. Hvis kommunen vurderer, at man ikke er i stand til at arbejde 225 timer i løbet af et år, kan kommunen fritage en, og det er altså den vurdering, som Furesø Kommune selv kan administrere.
Ifølge nye tal fra Jobcenteret i Furesø Kommune er 65 % af de i alt 455 borger, der er omfattet af 225-timers reglen undtaget fra denne regel. Det drejer sig altså om 299 borgere som Furesø Kommune vurdere ikke kan arbejde 225 timer om året. Det er et alt for højt tal.
Furesø Kommune bør kigge nærmere på, hvordan man praktiserer 225-timers reglen. Vi er nødt til at stille krav for at give adgang til offentlige ydelser, uden at stille krav risikerer vi at borgerne hænger i systemet gennem flere år.
Jeg er med på, at nogle af borgerne lider af forskellige sygdomme m.m. men de skal så placeres på andre ydelser så de ikke bliver omfattet af 225 timers reglen. Det skal vi tage hensyn til. Så kan der være nogen, der ikke kan arbejde fuld tid, men så kan man arbejde på halv tid eller mindre. Men mit budskab skal være, det kan gøres bedre og vi kan stille flere krav.

Publiceret 17 February 2017 15:58

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV