DEBAT:

" Skolevejen i Hareskovby er for usikker"

Matilde Powers, kandidat for Socialdemokratiet, Tibberup Alle 39, Hareskovby, Værløse

Sommerferien er slut, og vores børn er startet i skole igen. For manges vedkommende betyder det, at de enten for første gang eller efter en lang pause er kommet op på cyklerne igen.
Jeg har igennem fire år cyklet til Hareskov Skole sammen med mine børn om morgenen, og hver eneste dag er jeg blevet forarget og bekymret over, hvor mange farlige situationer jeg oplever. Både på Skovmose Allé, Gammel Hareskovvej og Tibberup Allé kører busser og biler alt for stærkt, og ofte må jeg holde vejret, når jeg ser hvor tæt bilerne kører på de små cyklister. Men det værste er den del af Poppel Allé, som fører op til skolen.
 
Fik du læst: Viceborgmester om ny erhvervsmåling: "Furesø har stadig førertrøjen på i Nordsjælland"
Vejen er et stort kaos af biler, cykler og børn, som zigzagger ind og ud imellem hinanden. Jævnligt er der også lastbiler, som har forvildet sig ind på den blinde vej, men de rigtig farlige situationer opstår, når fortravlede forældre eller skolebussen kører ind på den sidste del af Poppel Allé, hvor der er indkørsel forbudt. Imens bilerne og bussen forsøger at vende, suser der hundredvis af børn uden om og inden om.
Situationen er uholdbar. Jeg har hørt flere forældre sige, at de overvejer at begynde at køre deres børn til skole, fordi det er for farligt for dem at cykle. Men hvor er vi så henne?
Jeg mener, at vi skal lukke Poppel Allé af for udefrakommende biler i tidsrummet 7.30-8.00. Dertil kunne jeg godt ønske mig lidt hyppigere fartkontrol og patruljering af lokalpolitiet i morgentimerne. Når børn cykler til skole, får de motion, de udvikler en større selvstændighed og de sparer miljøet for Co2-forurening. Forældre skal derfor trygt kunne sende deres børn afsted på cykel til skole i alle dele af Furesø kommune. 

Publiceret 07 September 2017 06:00

SENESTE TV