DEBAT:

"Farumgårds lukning - sagens kerne"

Ole Søndergaard, Kålundsvej 15, Farum

Farumgårds ejer har lukket den offentlige sti gennem parken - det er ulovligt!
Hvis der er foregået noget ulovligt i parken må det politianmeldes!
Farumgårds ejer har IKKE ret til at "tilbagekalde den offentlige adgang".
Farumgårds ejer har lige siden han overtog gården gjort meget for at holde offentligheden ude - hvorfor er der f.eks. forsinkelse på åbning af portene?
Læs også: Løsningen var fundet men så gik sagen i hårdknude: Farumgårds porte er stadig lukkede
Og Farumgårds ejer søgte allerede i 2006 om tilladelse til at LUKKE for offentlig adgang. Det blev afvist af Skov- og Naturstyrelsen: "idet gården i 1969 fik tilkendt erstatning for den offentlige adgang, hvorved det oprindelige forbehold om tilbagekaldelse af den offentlige adgang må anses for bortfaldet".
Farumgårds ejer søgte derefter Fredningsnævnet om dispensation til at lukke for offentlig adgang. Det afviste Fredningsnævnet efter at både Farum Kommune, Danmarks Naturfredningsforening, Farum Naturparks Venner og Lokalhistorisk Forening Farum udtalte sig imod dispensation.
Farumgårds ejer drømmer om at få lukket sin park, og det ville ikke blot give fred for offentligheden, men også give en klækkelig værdistigning af gården!
Men Farumgårds ejer bor altså på en gård med offentlig sti gennem gården - ligesom mange andre gamle gårde rundt om i landet!
Så se nu at få lukke de porte op - lukningen er selvtægt! Går Farumgårds ejer ind for selvtægt?

Publiceret 04 October 2017 06:00