"Hvor i denne vide verden er det muligt at slå dørene op på vid gab for mere end 500 mennesker uden, at der er vagter eller undersøgelser af tasker for spidse genstande, eller det der er værre. Tillid er en undervurderet men helt uvurderlig størrelse, der giver glæde, sammenhængskraft, nytænkning og opdrift i et (lokal-)samfund", skriver Claus Holm i dette debatindlæg- Arkivfoto: Helene Holm Stolle

DEBAT:

"Furesø har overskud af social kapital - tre hverdagseksempler"

Af
Claus Holm

Dyssevangen 41C

3520 Farum

Danmark er som bekendt et af verdens rigeste og mindst korrupte lande. Vi er også verdensmestre i tillid. Tal viser, at 78 pct. af danskerne stoler på de fleste andre mennesker. Jeg kender ikke tallene fra Furesø, men mit bud er at vi er med til at trække statistikken op.
Tre hverdagseksempler på tillid i Furesø illustrere pointen. Sidste søndag var der Røde Kors landsindsamling. Vejret var ikke alt for godt, og derfor var der dejligt mange mennesker hjemme. Flere steder, hvor jeg ringede på med raslebøssen blev der råbt "kom bare ind" før jeg havde givet mig til kende. Der blev givet en skærv ved stor set alle døre, og ikke mindst ældre gigtplagede medborgere støttede gavmildt det gode formål. Det vidner om, at tilliden er tykkere end utrygheden.
Fik du læst: Se billeder og video: Rådhusåbning blev et tilløbsstykke
Et andet eksempel er fra FCN's seneste hjemmekamp, hvor et hold fodbolddrenge deltog i oprydningen efter kampen. En fandt en pung fyldt med kontanter og kreditkort. Pungen blev afleveret til træneren og videre til rette ejer-kvinden med alt indhold. Andre steder havde en 13-årig knægt måske stukket et par sedler til sig?
Tredje eksempel er fra indvielsen af Furesø Rådhus, Sløjfen den 7. oktober. Hvor i denne vide verden er det muligt at slå dørene op på vid gab for mere end 500 mennesker uden, at der er vagter eller undersøgelser af tasker for spidse genstande, eller det der er værre. Tillid er en undervurderet men helt uvurderlig størrelse, der giver glæde, sammenhængskraft, nytænkning og opdrift i et (lokal-)samfund.

Publiceret 08 October 2017 16:28