DEBAT:

"Furesøs skoler - går det nu så fantastisk?"

Af
Iben Larsen

medlem af skolebestyrelsen

Søndersøskolen

Bygade 11

Kirke Værløse

"Gennem de seneste syv år er gennemsnittet for de ældste elever i Furesø hævet med en hel karakter, og det bringer Furesøs skoler ind på en femteplads på landsplan".

Sådan kunne man læse i Furesø Avis i foråret og sætningen er blevet gentaget og slået op af flere politikere under valgkampen.
Fik du læst: Crowdfunding skal redde Furesø Festival: Mændene bag tror stadig på det

Problemet er bare, at det er old news og at virkeligheden og mange års svigt af folkeskolen siden har indhentet Furesø Kommune. Uden at nogen har følt trang til at tale højt om det.

Således havde de fleste af Furesøs skoler et nedadgående karaktergennemsnit ved denne sommers afgangseksamen og for nogle skolers vedkommende endda et kraftigt nedadgående karaktergennemsnit. Det betyder, at det gennemsnit på 8,1, der var gældende i skoleåret 2015/2016 nu er reduceret til 7,6, hvilket skubber Furesø Kommune langt væk fra den berømmede 5. plads. Og et godt stykke væk fra vores nabokommuner Allerød, Rudersdal, Hørsholm og Lyngby-Tårbæk, der alle ligger med et karaktergennemsnit på over 8.
Fik du læst: Konkurrence: Vind billetter til julemusical i Glassalen

Men hvad er der mon sket og hvad skal vi gøre ved det? Det interesserer ingen sig åbenbart rigtig for. Det ville ellers være dejligt at høre nogle gyldne valgløfter fra politikerne om, hvad de vil gøre for at rette op på de mange års svigt af folkeskolen, der nu sætter sig i resultaterne.

Furesø Kommune ligger rangordnet som nr. 80 ud af 98 kommuner, når det gælder klassekvotienter. Den plads tales der ikke så meget om. Men mon ikke eksamensresultaterne nu begynder at afspejle den ligegyldighed, der har hersket fra politikernes side omkring høje klassekvotienter, brug af uuddannede vikarer, nedskæring på skolernes budgetter, hovedløse inklusionsforsøg osv.?

For det virker nærmest som logik for perlehøns, at års udsultning af folkeskolen en dag måtte sætte sig i resultaterne. Og den dag er kommet nu. Men hvorfor kommer det bag på politikerne? Og hvorfor skal vi ikke tale om det her op til valget?

Publiceret 09 November 2017 12:18

SENESTE TV