DEBAT:

"Forældre skal tage styringen for deres egne børn"

Af
Jacob Mortensen (C)

XXX

Værløse

Igennem de sidste mange år har der nationalt været et skub af ansvar for børn, væk fra forældre og over på skoler og institutioner. Det er på tide, at vi kommunalt står imod.
Det vigtigste for et barn er, og bør være, familien. Vi skal som kommune støtte forældre i at tage styringen og det centrale ansvar for egne børn.
En start, er noget så simpelt som historieoplæsning. Børns udvikling og indlæringsevne samt tilknytning til forældrene styrkes ved, at de får oplæst historier.
Undersøgelser viser, at godt 20% af danske børn, 0-6år ikke får oplæst historier, og dette ses også, når jeg som vikar i de mindre klasser har spurgt, hvor mange der dagligt får oplæst derhjemme. Når jeg derimod spørg, hvor mange der godt kunne tænke sig det, er det alle hænder, der er i vejret.
Vores opgave som kommune skal være at stille en forventning til de forældre, der kan. De forældre der af den ene eller anden grund ikke kan, skal have hjælp til det, så alle børn har de bedste forudsætninger til at nå deres fulde potentiale.
Et specifikt tiltag til dette, kan være workshops hvor vores dygtige lærere eller pædagoger kunne undervise forældre i oplæsning, så det kan blive en positiv og sjov oplevelse for både barnet og forældrene.

Publiceret 19 November 2017 07:00

SENESTE TV