DEBAT:

"Unges fritidsjob skal ikke ramme forældrene"

Hans Andersen, MF valgt i Nordsjællands Storkreds (V), Fyrrebakken 24, 3600 Frederikssund

I dag bliver forældrene modregnet i boligstøtte, hvis deres børn tjener over 1800 kroner om måneden. Det mærkede 2.300 familier ved udgangen af 2016 – i flere tilfælde enlige forældre i lavindkomstjob, på dagpenge eller på kontanthjælp.

Reglen kan gøre, at nogle forældre fraråder deres børn at søge et fritidsarbejde, fordi det vil koste i familiens økonomi. Sådan skal det ikke være. Forældre i Furesø Kommune skal ikke straffes, fordi deres børn yder en indsats og træder de første skridt på arbejdsmarkedet. En bred aftale i Folketinget har derfor vedtaget, at indkomsten fra unge hjemmeboende under 18 år ikke længere har indflydelse på forældrenes boligydelse.

Undersøgelser viser, at fritidsjob har positiv afsmitning på unges tilknytning til arbejdsmarkedet og uddannelsessystemet. På de første arbejdspladser lærer man værdifulde ting som at møde til tiden, samarbejde og at indsatsen har konkret værdi for både sig selv, arbejdsgiver og samfund. Unge med fritidsjob finder også ud af, at flittighed betaler sig.

Også det lokale erhvervsliv i Furesø Kommune nyder godt af, at friske unge mennesker yder en indsats for at holde hjulene i gang. Jeg har fx svært ved at forestille mig en bager eller et supermarked uden unge mennesker i startopstillingen.

Der er derfor mange grunde til at sikre, at ungdommen har gode muligheder for at passe et fritidsjob. Med aftalen har vi sikret, at familier fra 2019 ikke risikerer en lavere boligydelse, fordi deres hjemmeboende børn under 18 passer et værdifuldt fritidsjob.

Publiceret 04 January 2018 15:32

SENESTE TV