Modelfoto

Modelfoto

DEBAT:

"Den uretfærdige udligning kan stoppes"

Poul Christoffersen, Gammelgårdsvej 45b, 3520 Farum

I flere artikler og annoncer, via TV og Radio, har vi hørt om konsekvenserne af de planlagte udligninger, der vil medføre fatale forringelser i hovedstads- og det Nordsjællandske område. Forringelser der vil betyde fyringer af adskillige ansatte på skole, daginstitutions- og ældreområdet.

Fik du læst: Advarsel: Du må IKKE gå ud på isen

Borgmestre fra stort set alle kommuner i området har ytret sin utilfredshed, og Furesøs borgmester Ole Bondo Christensen (A) kalder forslaget for ”tyveri ved højlys dag”.

Regeringens forslag bærer tydeligt præg af interesser i at skabe og udbygge misforholdet mellem hovedstaden og det øvrige Danmark. Et forsøg som stiler mod at tækkes vælgere i bestemte områder, og som tydeligt kommer til udtryk ved at det er lykkedes at skabe en stemning i store dele af Provinsen der går under parolerne ”de forkælede hovedstadsborgere” og ”Gør Danmark mere lige”.

Men et er at protestere mod disse tendenser, noget andet er at handle. Her kan der skabes muligheder hvis diverse borgmestre, kommunalpolitikere, partisoldater ville skrue bissen på og kræve indflydelse på den politik de valgte på Christiansborg fører.

Fik du læst: En epoke er slut: Irma på Værløse Bymidte lukker

Tænk hvis den lokale Venstre og Konservative vælgerforening i Furesø sagde fra og "truede" med at udpege en anden folketingskandidat i området, hvis ”udligningen” blev gennemført som planlagt. Hvordan tror man Sofie Løhde, opstillet og valgt i Egedalskredsen, vil reagere, hvis de lokale vælgerforeninger udviser størst solidaritet med de berørte lokale borgere? 

Jeg er overbevist om at disse folketingsmedlemmer vil værne om deres forbliven i Folketinget, og søge nye løsninger der er mere i overensstemmelse med deres partimedlemmer og vælgere.

Demokrati er ikke bare noget der tales nedefter, men kunne være befriende hvis det i højere grad vokser nedefra og op.

Så kære borgerlige partimedlemmer i Furesø, på med arbejdshandskerne.I kan helt sikkert få indflydelse på udligningen. Hvis det bare bliver ved de små grynt, bærer I et medansvar for de nedskæringer udligningen vil medføre også i jeres kommune.

Det vil blive husket.

Publiceret 07 March 2018 13:38