"Der er iværksat en analyse af P-forholdene ved Farum station. Det var også på tide, for hvis man ønsker, at flere skal benytte S-tog, kræver det gode parkeringsforhold ved stationerne – ikke mindst ved stationer, som den i Farum, der har et stort opland af potentielle pendlere. Og kan man ikke komme af med bilen tæt ved stationen, er det nærliggende at blive siddende i den og benytte den til sin daglige transport.", skriver Wagner Jensen i dette debatindlæg. Arkivfoto: Martin Warming.

DEBAT:

'Beskedne forslag til udvidelse af p-forhold ved Farum Station'

WagnerJensen, Rørmose Parkvej 5, Farum

Der er iværksat en analyse af P-forholdene ved Farum station. Det var også på tide, for hvis man ønsker, at flere skal benytte S-tog, kræver det gode parkeringsforhold ved stationerne – ikke mindst ved stationer, som den i Farum, der har et stort opland af potentielle pendlere. Og kan man ikke komme af med bilen tæt ved stationen, er det nærliggende at blive siddende i den og benytte den til sin daglige transport.

Læs også: Nu skal p-forholdene ved Farum Station under lup

De forslag til udvidelse af p-mulighederne, der er nævnt i oplægget til behandling af spørgsmålet, forekommer meget beskedne, og vil i det store og hele kun dække det behov, der findes allerede i dag. Bortset fra eet forslag, nemlig et parkeringshus med 165 pladser (ud over de allerede eksisterende). Men med en anlægspris på 24 – 30 mio. kr. kunne man frygte, at det ikke er den løsning, der falder byrådet umiddelbart i øjnene. Der må være andre løsninger.

Fik du læst: Lokalt varehus ude med nyt initiativ: Laver en Irma-shop

Det er kendt, at der arbejdes med et forslag om et supermarked på Farum Hovedgade over for Danske Bank. Måske kunne investoren være interesseret i at placere sin forretning et andet sted – f.eks. ved Farum station. En kombination af P-hus og supermarked vil være en kæmpe fordel for S-togspassagererne. Og kombinationen kendes allerede fra f.eks. Farum Bytorv.

Publiceret 20 March 2018 05:00

SENESTE TV