"Vi kan se mange gode ting ved en flytning til Bifrosts gamle lokaler", skriver Anne Lyngs Kristensen og Lasse Zetterstrøm i dette debatindlæg. Modelfoto: Mostphotos.com

DEBAT: "Kildehuset i nye lokaler - vi er nogle, der er positive"

Lasse Zetterstrøm, Farum Gydevej 28, Farum

Modstanden mod at flytte Kildehuset kan forekomme massiv i disse dage, men vi er også nogle som er positive overfor at tage alt det gode med os til en ny adresse. Faktisk var mere end 40 % af forældrene i en meningstilkendegivelse positive over for planerne på et tidligt stadie.

Men det er ikke populært at sige højt. Vi har oplevet en hård tone til dialogmøder, er blevet bedt om at holde vores meninger for os selv og opfordret til at flytte vores børn til andre institutioner. Derfor har vi i lang tid valgt at holde os i baggrunden. Når alt kommer til alt, skal det at have en hverdag i daginstitutionen gerne være en positiv oplevelse for os og vores børn.

Vi kan se mange gode ting ved en flytning til Bifrosts gamle lokaler og vil her fremhæve disse:

1. Det nye Kildehus opnormeres med 10 børnehavebørn. Det bliver altså ikke en stor institution, men får en normering, der kan opretholde en leder på fuldtid. I dag deler Kildehuset ledelse med børnehaven Røde Sol, hvilket betyder to årsplaner, to skemaer, to gange personalemøder osv. og deltids-ledelse er en meget svær disciplin.

2. Det nye Kildehus får en grund der er dobbelt så stor som den nuværende med høje træer, stor græsplæne og masser af muligheder for varieret leg. Indenfor får huset nogle rum, som – efter en grundig renovering – er bedre indrettet til det pædagogiske arbejde end det nuværende hus.

3. Kildehusets nuværende leder og medarbejdere bakker op om en flytning.

Kildehuset har en god leder, en masse dygtige medarbejdere og en ressourcestærk forældregruppe. Med en ordentlig renovering og en god byggeproces er vi sikre på, at vi nok skal få en rigtig dejlig børneinstitution ud af Bifrosts gamle lokaler.

Anne Lyngs Kristensen og Lasse Zetterstrøm, forældre til et barn i vuggestuen og et barn i børnehaven i Kildehuset.

Publiceret 14 June 2018 12:15

SENESTE TV