Modelfoto: Mostphotos.com

DEBAT: "Kildehuset og Bifrost - påstanden om de store udearealer er elastik i metermål"

Klaus E. Olsen, skolebestyrelsesformand

Det bliver oplyst i et indlæg fra Bettina Ugelvig Møller, at udearealerne i Bifrost er større end Kildehuset. Det er jo en sandhed med metervis af elastik, og som byrådet selv kan beslutte.

Virkeligheden er jo, at hvis Kildehuset placeres hos Bifrost, så vil ALT det udeareal, man giver til Kildehuset skulle tages fra den nuværende FFO Solvang. Så ja, man kan lave udearealet til Kildehuset i Bifrost lige så stort, som man vil, men taberne er og bliver Solvangskolens FFO-børn, som får reduceret deres udeareal i samme grad som areal til Kildehuset spærres af for dem.

Gad vide om det er, fordi byrådet planlægger at lukke FFO'en på Solvangskolen og flytte den ind på skolen (UDEN udearealer eller egnede lokaler) eller har man tænkt sig i givet fald OGSÅ at bruge midler på at genoprette FFO'ens udearealer, så det ikke bliver en oversavet dame? Eller har man tænkt bare at sige - "I må så nøjes med resterne!".

Konsekvenserne af en flytning rammer jo ikke bare Kildehusets børn, det rammer også Solvangskolens børn, som får ringere udefaciliteter, fordi halvdelen af deres eksisterende udeareal fjernes. Dette har flere undersøgelser vist, og derfor har hverken skolebestyrelsen eller forældrerådet ved FFO Solvang anbefalet, at der flytter en børneinstitution ind i Bifrost i de mange workshops, som er blevet afholdt.

Publiceret 24 June 2018 00:00

SENESTE TV