"Det står mere og mere klart, at Socialdemokraterne vægter centralisering og økonomi, højere end borgernes trivsel og glæde," skriver Pia Olander i debatindlægget. Modelfoto

DEBAT: Skuffende arrogance i sagen om Kildehuset!

Pia Olander, Ryttervænget 59, Farum

Onsdag aften var jeg var sammen med andre forældre og borgere troppet op til byrådsmøde for at overvære og høre politikernes argumenter for og imod en flytning af Kildehuset. Udfaldet blev desværre, at der blev flertal for en flytning.Her efter mødet sidder jeg tilbage med en tomhed, bekymring og ikke mindst en frustration. Jeg har ikke selv nogen tilknytning til Kildehuset, så jeg og mine børn bliver ikke berørt af det – i hvert fald ikke direkte. Men det ændrer ikke på det faktum, at jeg synes, det er grotesk og dybt alarmerende, at man igen ”lukker” en af de små populære og velfungerende institutioner. Hvad er det egentlig, man ønsker for Furesøs borgere?

Det står mere og mere klart, at Socialdemokraterne vægter centralisering og økonomi, højere end borgernes trivsel og glæde.Jeg er dybt forarget over den tydeligt arrogante holdning fra Socialdemokraterne og Forvaltningen om, at de ved bedst! Jeg har selv været med i en del udvalg, som set i bagspejlet har været fuldstændig spild af min i forvejen sparsomme tid. Der nedsættes det ene udvalg efter det andet under dække af, at de virkelig ønsker vores input og inddragelse. Og selvom vi er vedholdende og gang på gang står ved, kæmper og argumentere for vores sag, så bliver det så let som ingenting forkastet, da man hos Socialdemokraterne og Forvaltningen klart ved bedst!

Efter byrådsmødet forsøgte vi forældre at få ærlige og reelle svar på alle de mange problemstillinger og ulemper, der tydeligvis er ved en flytning af Kildehuset til Bifrost. Her oplevede vi, at et klart flertal af dem, som har stemt for at flytte Kildehuset, tydeligvis ikke har sat sig ind i sagen. De kunne ikke svare på selv de mest simple spørgsmål og havde store problemer med at komme med argumenter, der holder! Hvordan kan man overhovedet være sig selv bekendt og tage beslutning om noget så vigtigt uden at have sat sig ordentlig ind i sagen? Selv Ole Bondo kunne ikke argumentere overbevisende for sit valg.Bettina Ugelvig Møller (A) – Formand for udvalget for dagtilbud og familier – blev bl.a. spurgt om, hvordan de ville løse de udfordringer, Solvangskolen har omkring fremtidig udvidelse, nu hvor Bifrost skal huse Kildehuset. De udfordringer kendte hun dog intet til, og det selvom hun selv sidder i Skoleudvalget.Derudover kunne hun heller ikke se de tydelige udfordringer i parkeringsforholdene, som Røde Sols forældre har gjort opmærksom på nu, hvor de midlertidigt har til huse i Bifrost.Bettina Ugelvig Møller gav udtryk for, at hun i en uge, hver morgen havde tjekket parkeringsforholdene ud, og selv om hun godt kunne se at det kneb noget med pladsen, fandt hun bestemt ikke nogen problemer herved. Så hendes oplevelse vægter altså højere end de reelle brugere?!Ved Kildehusets flytning, vil der blive tilført yderligere 24 vuggestuebørn, altså 24 ekstra børn skal afleveres og hentes!!! Og når der så også kommer frost og sne…. Så ser morgenerne helt anderledes ud.

Jeg græmmes virkelig over den arrogance, som er blevet udvist i denne sag.Om godt 3 år, er der valg og denne sag vil ikke blive glemt! Tak til Enhedslisten, Liberal Alliance, Konservative og Venstre for at støtte op om os forældrene og ikke mindst tage os alvorligt.Endnu en lille institution har tabt – nu er der kun 2 (ikke selvejende/private) tilbage i Farum. Det er en sørgelig og trist udvikling.

Publiceret 08 July 2018 06:24