DEBAT: "Hvor vi flytter vi hen som seniorer?"

John Olufsen og Conni Fälling, Furesøgårdsvej 46, Farum

Vi har med interesse læst om Seniorrådets indstilling til plejeboliger. I den anledning er det værd at påpege, at der også er et stort behov for boliger til seniorer, der ikke er plejekrævende. Måske skulle man præcisere, at i Furesø kommune er seniorboliger boliger, man skal visiteres til, mens ældrevenlige boliger er boliger til seniorer, der ikke er plejekrævende.

Som Seniorrådet påpeger, bliver vi stadig ældre, og der er en stor gruppe af ældre, som sidder i store huse, som de gerne vil sælge, men det er ikke til at opdrive ældrevenlige boliger i Furesø, med mindre man vil flytte til kaserneområdet eller på flyvepladsen.

Denne gruppes behov er boliger af en passende størrelse, så centralt beliggende som muligt, idet vi gerne vil være tæt på offentlig transport og de kulturaktiviteter, der er i kommunen, og hvor vi har vores netværk. En dag er vi måske for gamle til at køre bil, og så er det godt også at bo tæt på indkøbsmuligheder.

Der opføres i øjeblikket nogle seniorbofællesskaber i kommunen, og vi har da også søgt optagelse, men vi har fået afslag, hvor vi mellem linjerne kunne læse, at vi er for gamle. På trods af vores alder, hhv. 77 og 71 år, er vi raske og rørige og aktive i flere forskellige sammenhænge. Vi sidder i et hus, som er blevet for stort til os, og som vi sagtens kan sælge. Men hvor flytter vi hen?

Vi kunne ønske, at kommunen også havde en boligpolitik for ikke plejekrævende seniorer. Det er måske en opgave for Seniorrådet?

Publiceret 23 September 2018 14:45