Modelfoto: Mostphotos.com

Modelfoto: Mostphotos.com

DEBAT: 'Katteejere, lad os få en snak'

Pernille Starnø, Gustav Webersvej 17, Farum

I Furesø Avis den 25. september er der en artikel om en katteejer, som er rystet over, der er blevet skudt på hendes kat, hvilket jeg godt kan forstå. Jeg må også tage stærkt afstand for sådan en handling.

Når det er sagt, undrer jeg mig over, at katteejeren ikke har overvejet, at hendes søde kat måske ikke er så velkommen hos naboen, og hvordan hun kan holde den i egen have.Som katteejer har man pligt til at holde sin kat inden på egen grund.Jeg selv synes katte er et smukt dyr, som er fascinerende, men da jeg er super allergisk overfor katte, har jeg valgt katte fra, hvilket jeg synes jeg burde have frihed til at gøre.Men har jeg så det?

Det tidligere sted, jeg boede, havde jeg fem katte i min have, nu har jeg to.Om sommeren kan jeg ikke lukke mine døre eller vinduer op, for ups så har jeg en kat i min stue, på mit køkkenbord. Jeg har haft en kat overnattende i et børneværelse og i min kælder, fået gennemtisset min post og en klapvogn. Endelig var der en kat, der var så forelsket i min kølerhjem, at det endte med, at jeg måtte havde den lakeret om.

Et sådan besøg af en kat i mit hjem koster mig optrapning af allergimedicin i form piller og inhalator, OG hvordan skal jeg nu reagere? Finde katteejerne, hvordan? Sprøjte katten til med vand, hvilket jeg er inderligt imod. Dyret ved jo ikke, at det har gjort noget forkert, og I virkeligheden synes jeg, det er synd at skræmme et lille dyr

Derfor tænker jeg, at man bør tale med katteejerne. Få en snak om, hvordan man bliver en god katteejer, som viser hensyn til sine naboer og ikke bare lykker sin kat ud, når man tager på job om morgenen.

Publiceret 08 October 2018 05:00

SENESTE TV