Jørgen Simonsen.

Jørgen Simonsen.

DEBAT: Erhvervsvenlighed i Furesøs budget 2019

Formand for Dansk Byggeri Nordsjælland, Jørgen Simonsen

Det går i den rigtige retning i Furesø, hvor politikerne igen i år har besluttet at sænke dækningsafgiften, som er en særskat på erhvervsejendomme, i næste års budget. Det er et positivt signal til de lokale virksomheder, at kommunen hvert år gør det lidt billigere at drive virksomhed i kommunen. Det er vi i Dansk Byggeri Nordsjælland meget glade for.

Når det er sagt, så håber jeg, at politikerne snart er klar til at gå lidt længere. I år betalte de lokale virksomheder i Furesø tilsammen lige omkring 11 millioner kroner i dækningsafgift. I budgettet for 2019 er et flertal i kommunalbestyrelsen enige om at sænke dækningsafgiften med 0,5 promille. Det er en nedsættelse, men en lille en af slagsen.

Mange kommuner i Jylland – men også flere kommuner på Sjælland – opkræver slet ikke dækningsafgift. Kun en hård kerne af kommuner hovedsagligt i hovedstadsområdet opkræver denne særskat. Det bør ikke være dyrere at drive virksomhed i Nordsjælland end i fx Køge eller Herning, hvor afgiften slet ikke findes. Gribskov og Frederikssund opkræver som de eneste kommuner i Nordsjælland ikke denne særskat. Derfor bør Furesø og andre nordsjællandske kommuner også begynde at lave nedsættelser, som ikke kun er et positivt signal, men som rent faktisk kan mærkes, og som inden for tre til fem år fuldstændig afskaffer dækningsafgiften.

Der er nu et års tid til politikerne igen skal vedtage et budget, så der er god tid til at regne sig frem til, hvordan kabalen skal gå op til næste år med enten en stor nedsættelse eller total afskaffelse af dækningsafgiften.

Publiceret 23 October 2018 13:45