Det lokale erhvervsliv og Furesø Kommune har igen indgået en særlig partnerskabsaftale om beskæftigelsen. Her er det formand for Furesø Erhvervsforening, Mikael Boutrup (tv), formand for Furesø Industri, Solveig Bisgaard, der underskriver aftalen sammen med borgmester Ole Bondo Christensen (A) og Hasan Yilmaz (A), der er formand for udvalget for erhverv og beskæftigelse. Foto: Furesø Kommune

Det lokale erhvervsliv og Furesø Kommune har igen indgået en særlig partnerskabsaftale om beskæftigelsen - her ses parterne ved aftalens underskrivelse - men Helle Vallentin (Ø) mener, at aftalen er alt for dyr for kommunen. Det skriver hun i dette debatindlæg. Pressefoto

DEBAT: 'Dyr partnerskabsaftale om erhverv og beskæftigelse'

Helle Vallentin Lillevangsvej 3 3520 Farum

Kommunen har indgået partnerskabsaftale med Furesø Erhvervsforening og Furesø Industri. Erhvervslivet skal hjælpe med at få ledige i job og de tager sig godt betalt for indsatsen.

Siden kommunen i 2013 begyndte at nedsætte dækningsafgiften har virksomhederne sparet millioner af kroner i afgift. Alene i 2018 mindst kr. 13 mio. i forhold til afgiften i 2013. Det kunne så være meget godt, hvis kommunen så til gengæld sparede på skattekroner til den offentlige forsørgelse. Det er der bare ikke noget der tyder på.

De kommuner der ligger tæt op ad Furesø fx Allerød har lavere ledighed og har ikke sænket dækningsafgiften.

De mange millioner kunne i stedet være brugt på at oprette fleksjob til de mange på ledighedsydelse i kommunen, til gavn for de ledige og til gavn for kommunen. Sænkning af dækningsafgiften er ren borgerlig politik og gavner kun erhvervslivet.

Helle VallentinMedlem af Byrådet for Enhedslisten

Publiceret 05 November 2018 08:00