Hans Andersen.

Hans Andersen, medlem af Folketinget (V). Pressefoto

DEBAT: "Færre kontanthjælps- og dagpengemodtagere i Furesø Kommune"

Hans Andersen, medlem af Folketinget, beskæftigelsesordfører (V)

Danmark står stærkt. Siden folketingsvalget har beskæftigelsen sat danmarksrekord igen og igen – flere danskere end nogensinde er i arbejde. Ledigheden er ikke set lavere i næsten ti år.

Velstanden vokser - og den vokser for os alle: Med 9.000 kr. pr. person, siden Venstre overtog regeringsmagten. Jeg glæder mig over, at vi også mærker fremgangen her i Furesø Kommune.

For nye tal viser, at antallet af både kontanthjælps- og dagpengemodtagere er faldet i Furesø Kommune. Antallet af dagpengemodtagere er faldet med knap 16 pct. siden valget i 2015. Samtidig er antallet af personer i kontanthjælpssystemet faldet med 32 pct. alene siden april 2016, hvor vi indførte kontanthjælpsloftet.

Jeg er stolt af den beskæftigelsesudvikling, vi ser i Furesø Kommune – og i hele Danmark. Selvom den positive udvikling først og fremmes skyldes de gode konjunkturer, er jeg slet ikke i tvivl om, at den er hjulpet godt på vej af de initiativer, som Venstre har stået i spidsen for at gennemføre.

Det gælder tidligere gennemførte reformer, der har givet opsvinget medvind. Og med kontanthjælpsloftet, 225-timersreglen, integrationsydelsen og skattelettelser til personer i arbejde har vi gjort det mere attraktivt at tage et job.Og det her er jo ikke bare tal. Det er mennesker, der i stigende grad skifter kontanthjælpen eller dagpengene ud med et arbejde. Så de kan forsørge sig selv og familien. Så de kan blive en del af det fællesskab, en arbejdsplads kan være.Så jeg bliver glad, hver gang Venstres politik er med til at flytte én mere i arbejde. For det har så stor værdi for den enkelte, og det har stor værdi for samfundet.Jeg og Venstre vil fortsætte med at kæmpe for at få flere med i det arbejdende fællesskab. Til glæde og gavn for den enkelte. Til glæde og gavn for samfundet.

Publiceret 08 November 2018 04:00