DEBAT: Misvisende artikel om Røde Sol

Af
Af Bettina Ugelvig Møller (S)

udvalgsformand for dagtilbud og familie

Niels Milo Poulsen

velfærdsdirektør i Furesø Kommune og Jane Hanson

fællestillidsrepræsentant for BUBL i Furesø Kommune

Vi var forundrede, da vi læste Furesø Avis’ artikel om sygefraværet i daginstitutionen Røde Sol og ærgrer os især over den misvisende overskrift.

Nogle få ansatte har været ramt af langtidssygemeldinger i en velfungerende, lille institution, kan man læse i Furesø Kommunes sygefraværsstatistik. Men i Furesø Avis blev historien til, at Røde Sol var ramt af tårnhøjt sygefravær, og at de ansatte er syge mere end hver fjerde dag. Virkeligheden bag tallene er en anden. Tallene viser helt tydeligt, at institutionens få medarbejdere ikke er syge hele tiden, og institutionens sygefravær har i øvrigt tidligere ligget meget lavt.

Vi mener ikke, det er i orden at hænge en enkelt institution, ledere eller medarbejdere ud ved at fejllæse offentlige tal om sygefraværet i vores kommune. Furesø Kommunes pædagoger og ledere gør et fremragende arbejde hver dag for vores yngste furesøborgere. Og det skal de have ros for!

Svar

Journalistik er også at undersøge og beskrive det ekstreme og det, der stikker mest ud. Artiklen om Røde Sol var netop det. På den modsatte side i avisen stod en anden historie – nemlig at det er lykkedes for kommunen at bringe sygefraværet ned på mindre end fem procent. Begge artikler er en del af det samlede billede. I artiklen om Røde Sol optræder fire kilder fra Furesø Kommune, som Furesø Avis har talt med. De tre er citeret. Når øjnene løber ned over den sygefraværsstatistik, som Furesø Kommune selv lægger offentligt frem, så stikker en fraværsprocent på 25,66 ud for en lægmand – også selvom der er tale om en lille arbejdsplads. Se eventuelt selv statistikken igennem. Den ligger på kommunens hjemmeside.

Artiklen og avisen i det hele taget har på ingen måde til hensigt at betvivle medarbejdernes ret til at melde sig syge, deres arbejdsindsats eller ønske om at gøre det godt for børnene.

Redaktionen

Publiceret 10 December 2018 15:22