Anne Mette Vestergaard. PR-foto

Anne Mette Vestergaard. PR-foto

DEBAT: Der er snart 100 dage til EU-valget: Furesø på dansk tredjeplads

Af
Anne Mette Vestergaard

chef for Europa-Parlamentets kontor i Danmark

debat Den 15. februar er der præcis 100 dage til Europa-Parlamentsvalget søndag den 26. maj, hvor også borgerne i Furesø skal forbi stemmeboksene.

Ved sidste EU-valg i 2014 stemte 68,03 % i Furesø. Det er en del flere end de 56,3 %, der stemte på landsplan. Jeg håber, at mindst ligeså mange vil stemme til forårets EU-valg.

Måske er du bekymret for klimaforandringer efter sidste års rekordvarme sommer. Måske vil du gerne have indflydelse på, hvad der lovligt kan tilsættes dine fødevarer.

Uanset hvad får du kun medbestemmelse, hvis du husker at sætte dit kryds.

Kun overgået af Allerød og Rudersdal

I Furesø Kommune går borgerne tilsyneladende meget op i europæisk demokrati. Ved sidste valg blev de kun slået på målstregen af Allerød, som indtog en førsteplads med 69,42 % og Rudersdal på en andenplads med 68,95 %.

Det er fantastisk, at Furesø engagerer sig! Men det vil være stort, hvis endnu flere vil være med til at bestemme retningen for EU.

For der er stadig et godt stykke vej til de næsten 90 %, der stemmer ved folketingsvalg.

Denne gang stemmer jeg

Måske kender du en, der ikke fik stemt ved sidste EU-valg? Eller en, der skal stemme for første gang?

På hjemmesiden www.dennegangstemmerjeg.eu kan du vise, at du har tænkt dig at stemme til valget. Bagefter kan du dele dit personlige link med dem, du kender.

Undersøgelser viser, at det at stemme er en social begivenhed. Hvis du stemmer, øges chancen markant for, at dine kollegaer, dine naboer og din familie også stemmer.

Kan vi skabe en sneboldeffekt, så ender vi med sammen at nå ud til de sofavælgere i Furesø, der har brug for et kærligt spark for at komme hen til stemmeboksen.

Publiceret 07 February 2019 00:00