Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

DEBAT: Byggeriet har brug for flere unge

Jørgen Simonsen, formand for Dansk Byggeri i Nordsjælland, Mestervangen 7, Græsted

debat Om få uger skal eleverne i 9. og 10. klasse træffe et valg, der kan gå hen og blive afgørende for resten af deres liv. De skal vælge ungdomsuddannelse.

Mange vælger at gå videre på gymnasiet uden egentlig at have overvejet eller undersøgt alternativer. Det synes vi er ærgerligt, for der er rigtig mange spændende erhvervsuddannelser, ikke mindst inden for bygge- og anlæg, at vælge imellem. Og i Nordsjælland er alle unge, der vælger en erhvervsuddannelse som fx murer så heldige, at de lokale virksomheder garanterer, at der er praktikpladser til dem, der er motiverede, seriøse og mødestabile – og det er heldigvis langt de fleste unge.

Virksomhederne har nemlig brug for de unge. Og med en uddannelse inden for byggeriet er der rigtig gode muligheder for at få job både her i Nordsjælland, i resten af landet - og ude i verden for den sags skyld. Der er god løn også under uddannelsen, en afvekslende arbejdsdag og mulighed for at læse videre og tage en videregående uddannelse senere, hvis man har appetit på det. Lige som en del vælger at starte egen virksomhed, når de har svendebrevet i lommen.

Hvis du er nysgerrig på en fremtid i byggeriet, så tag fat i din lærer og udnyt muligheden for at komme i erhvervspraktik som håndværker eller bygningsarbejder som et led i dit valg af ungdomsuddannelse. Virksomhederne i Dansk Byggeri Nordsjælland åbner gerne døren for unge, der vil opleve, hvad en uddannelse i byggeriet har at byde på. Her skaber vi alt fra sofaborde til nye gulve, huse, veje og supersygehuse. Mulighederne er mange, men valget - det er dit.

Publiceret 22 February 2019 08:08