Marie Brixtofte svarer sin fars politiske kammerat, Bent Jensen, der havde et læserbrev i Furesø Avis i sidste uge. Foto: Franne Voigt

Marie Brixtofte svarer sin fars politiske kammerat, Bent Jensen, der havde et læserbrev i Furesø Avis i sidste uge. Foto: Franne Voigt

DEBAT: Kære Bent Jensen

Marie Brixtofte, datter til Farums tidligere borgmester Peter Brixtofte

Kære Bent Jensen

Tak for dit brev,og dit tillykke. Det venskab, du og min far havde, betød meget for ham. Han pralede ofte med, at han havde fået omvendt en kommunist, men på en måde så det altid endte som en hyldest til dig.

I forhold til mine overvejelser med at udgive bogen kan du tro, jeg har haft mange. Også mistet modet flere gange undervejs. Må man godt skrive om de døde, når de ikke kan tage genmæle? Og må jeg godt fortælle, hvordan misbruget virkelig havde kløerne i min far? Og hvad med pressen, hvilken side vil jeg møde - for jeg ved også om nogen, at det er den gode historie som sælger; at den ene dag hylder de, den anden dag sabler de. Pressen er, som mange andre, pressede til at nå deres indtjeningsmål, især i en branche hvor de fleste nyheder hentes gratis på nettet.

Men Bent, jeg synes du skal læse min bog. Det er en selvbiografisk roman, forstået på den måde, at jeg ikke forsøger at beskrive en objektiv virkelighed - sådan en tror jeg slet ikke på findes. Jeg tror på, der findes fortællinger, og vi har hver vores. Jeg fortæller om kærlighed, om alle hans gode intentioner og om alt det, som slog min far ihjel. Det er en bog, som jeg er sikker på, du vil kunne stå inde for. Mit ærinde er at hjælpe andre og gøre en forskel. Noget jeg ved, der lå både dig og min far nært. Jeg udstiller misbruget fordi det rammer alt for mange, fordi det stadig er et tabu, fordi vi alle har det i os, fordi alt for mange bliver svigtet - ikke af de gode intentioner og kærligheden - men af det som stjal nærværet og trygheden.

Jeg efterlader en signeret kopi af bogen til dig hos Bog & Idé på Farum Bytorv.

Alt det bedste, tak for dig, Marie

Publiceret 01 March 2019 00:00