Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

DEBAT: Tilgængelighed i Furesø Kommune, borgerservice

Marc Holtze, skatteborger i denne kommune siden 1987, Kassemosevej 6A, Farum

Kære Rette vedkommende samt borgmester Ole Bondo. Først og fremmest må jeg gratulere for kommunens succes med, at få frembragt de mest elendige forhold jeg har set, for handikappede i borgerservice i Værløse.

Det er imponerende at opdage hvordan det virkeligt er lykkes at gøre pasudstedelse så absolut ringe og ydmygende som overhovedet muligt.Pasfoto kan tages på stedet, hvis man har hjælper med og en ansat der kan gøre plads til en kørestol.Underskriften foretages i ”tre meters højde” på en glasplade glat som en nylavet skøjtebane, uden mulighed for at se hvad man skriver. Damen ved skranken sagde at det ikke var så vigtigt om underskriften lignede…?

Hvorfor så underskriften??

Jeg følte mig ydmyget og forulempet på min sjæl; sådan behandler man s..da ikke mennesker.Jeg vil bede en ansvarlig i kommunen stikke alene, uden hjælper, op i borgerservice i en kørestol og få udstedt et pas.Prøv fotostanderen og overvej om pladsen er ok og man kan klare det alene.Overvej udsigtsforholdene fra en kørestol og kig på skrankehøjden hvor man skal underskrive.Når så den ansvarlige i kommunen er færdigekspederet og kører mod udgangen, så overvej udgangsforholdene….Det virker som om, at man ønsker at ydmyge kørestolsbrugere alt hvad der er muligt.Jeg ved ikke om det er en apotekerlærling der har designet lokalet, men projektlederen har da haft en dårlig dag, og glemt at rådføre sig med "Bygningsreglementets tilgængelighedsbestemmelser", som er børnelærdom for enhver bygherre.

Den endelige godkendelse af Furesø Kommune stråler da heller ikke af intelligens og forståelse for handikappedes i forvejen vanskelige liv. Det’en ommer!!

Med ringeagt.

Publiceret 17 March 2019 00:00