Henrik Ravndal er ikke ligefrem imponeret over kunstgræs-banerne ved Farum Arena. Foto: Martin Warming

Henrik Ravndal er ikke ligefrem imponeret over kunstgræs-banerne ved Farum Arena. Foto: Martin Warming

DEBAT: "Elendig fodboldbane giver mange skader"

Henrik Ravndal Larsen, Kirke Værløsevej 7, 3. tv, 3500 Værløse

Endnu en vintersæson er slut, hvor brugerne af den såkaldte kunststofbane ved Farum Arena kan melde om adskillige skader i sær i ben, hofter, lyske samt lænd og ryg.

Banen er fra 2001 og kategoriseret som en anden-generations bane. De nyeste kunststofbaner i dag er femte-generations baner inkluderet mange års akkumuleret udvikling.

Som holdleder for Kirke Værløses U14-fodbolddrenge og som forældre til en U14 spiller på Farums 1. hold har det igen været en grufuld vinter at overvære træningerne og kampene på en helt igennem uegnet kunststofbane.

Banens stødabsorbering er lig nul og stråene for længst lagt ned, udenfor enhver mulighed for reparation. I frostvejr er banen decideret farlig på grund af det glatte og hårde underlag. Alene på Farums U14's 1. hold har der denne vintersæson været 12 spillere med forskellige skader, grundet den uegnede og hårde bane.

Flere med langvarige skader der har sat spillernes og holdets udvikling markant bagud.

Det er snart to år siden, at budgettet blev vedtaget til at udskifte denne elendige bane. Hvorfor er der ikke sket noget?

Danmarks Idrætsforbunds seneste undersøgelse rangerer Furesø Kommune som nummer 93 ud af 93 kommuner på parameteret ”udvikling på området: faciliteter”.

I den grad en bemærkelsesværdig placering, med tanke på, at Furesø kommune gerne vil være et attraktivt sted for børnefamilier. Vi er rigtig mange frivillige, der lægger mange timers arbejde i kommunens foreninger til gavn for de unge.

Det er derfor beskæmmende at opleve, at forholdene på Stavnsholtvej stadig er uændret efter 18 år, i særdeleshed når banen er maksimalt belastet af kommunens mange fodboldhold.

Så kære udvalgsformand, Tine Hessner, hvornår får vi en ny kunststofbane ved Farum Arena? Det kan kun gå for langsomt.

Publiceret 08 April 2019 07:43