Villaejerne i Furesø skal for alvor til at sortere deres affald.
Villaejerne i Furesø skal for alvor til at sortere deres affald. "Men det gør vi jo allerede", lyder det undrende fra flere borgere. Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ny affaldsordning får hård kritik

Både medlemmer af byrådet og borgere er kritiske overfor de nye affaldsplaner

Det nye regulativ for husholdningsaffald i Furesø Komune er netop sendt i høring. Men planerne, der koster op mod 23 millioner kroner får kritik af både borgere og enkelte byrådsmedlemmer. 

"Hvad er det, borgmesteren og kommunen har gang i?", spørger Arne Rask, der er formand for Liberal Alliance Furesø.

"Det er blevet besluttet, at vi skal kildesortere - det indebærer ikke bare, at vi alle fra sommeren skal have tre store affaldsbeholdere stående ved vejen, men at vi også i køkkenet fremover skal have beholdere til seks forskelige affaldsfraktioner. Kun de helt nye køkkener har en indretning, der kan rumme det, men de ældre køkkener har slet ikke plads til de mange bøtter", siger han og understreger, at han ikke er imod affaldssortering og genbrug. 

"Men det skal være fornuftigt,og det er dette her ikke. Det har foreløbigt kostet kommunen 23 millioner kroner", siger han med en hovedrysten.

Det er netop også økonomien, som venstremedlemmerne, Lars Carpens og Ole Holleufer, af byrådet hæfter sig ved.

"Det her er en ommer. Særligt inden kommunen har anvendt 23 millioner kroner på indkøb af en masse grønne plastikspande til en kildesortering, som andre kommuner allerede har droppet", siger de.

Samtidig mener de to byrådsmedlemmer, at den nye ordning vil ødelægge de pæne villaområder.

"Containerne skal på ren molbo-vis køres frem og tilbage alt efter hvilken container, der i denne uge skal tømmes. Det bliver et gyseligt syn. Kommunen anvender mange ressourcer på at udforme lokalplaner, der skal sikre pæne og grønne beboelsesområder, hvorefter samme kommune vedtager en affaldsløsning, som fuldstændig ødelægger boligvejenes udseende", siger Lars Carpens.

Dette er Ritta Maj Hansen og Hans Carl Nielsen fra Farum helt enige i. De har af samme grund frameldt sig den nye affaldsordning - også selvom de ellers er meget bevidste om miljøet.

"Den påtænkte ordning er i bedste fald uigennemtænkt og i værste fald sjusk og gift for en fremtidig fornuftig affaldssortering. Vi har ved selvsyn i påsken konstateret i en køn lille by som Løgstør ved Limfjorden, hvordan opstilling af tre store affaldsspande ved hver husholdning skæmmer både den enkelte parcel og hele byrum", skriver de i et debatindlæg her på furesøavis.dk, hvori de også understreger, at de har ofret mange penge på at indrette en pæn indkørsel ved deres hus og samtidig etableret en grøn afskærmning til affaldsspanden.

"Det vil vi ikke have skæmmet af tre store grimme affaldsspande i vores indkørsel, som vi selv skal se på hver eneste dag, og som vores besøgende skal have smidt i øjnene som det første, de møder. Det giver et billede af vores hus som en affaldshåndteringsplads i stedet for et smukt, grønt og hyggeligt hjem", skriver de.

Vi sorterer allerede

En anden borger, Morgens Jeppesen, fra Værløse mener også, at affaldsorningen er ugennemtænkt. Mest fordi borgerne i Furesø allerede sorterer deres affald.

"Har politikerne overhovedet været nede på genbrugspladserne og set, hvordan borgerne sorterer affald. Jeg personligt - og tydeligvis størstedelen af ligesindede - har i årevis omhyggeligt afleveret papir, plast, glas og metal hver for sig på containerpladsen og køkkenaffald til kompost", skriver han på furesøavis.dk.

"Genbrug er fint, og derfor kører mange af os ofte på genbrugspladsen og afleverer korrekt", lyder det også fra Uffe Østergaard, Værløse. 

Publiceret: 07. April 2016 11:16
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Furesø Avis

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt