Værløse Bymidte skal være mere urban. Det ligger klart efter, at centerforeningen præsenterede en ny strategiplan. Arkivfoto
Værløse Bymidte skal være mere urban. Det ligger klart efter, at centerforeningen præsenterede en ny strategiplan. Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ny ambitiøs strategiplan skal skabe mere liv på Bymidten

Centerforeningen løfter sløret for en ny plan, der skal gøre Bymidten mere urban

Af Kristina Pihl

En grøn og urban Bymidte der kan blive Værløses samlingspunkt. Det er visionerne i en ny strategiplan, som centerforeningen nu kan præsentere. Planen er udarbejdet i samarbejde med konsulentfirmaet Made By Humans, der siden oktober har arbejdet med projektet. Tirsdag blev planerne præsenteret for de erhvervsdrivende. Projektet er også tidligere blevet præsenteret for både Furesø kommune og Bymidtens to største udlejere – VAB og Nordea Ejendomme - der alle sammen har taget positivt imod planerne, fortæller centerkonsulent på Værløse Bymidte, Annette Schou

Strategiplanen indeholder små som store tiltag, der skal være med til at sikre forsat liv på Bymidten og tage kampen op mod de store konkurrenter som Farum Bytorv, Ballerup Centret og Lyngby Storcenter.

Fik du læst: Nu skal p-forholdene ved Farum Station under lup

“Vi skal holde fast i, at vi ikke er et center men en bymidte. Vi mener godt, at vi kan gå ud og differentiere os og lavet noget andet, så man giver furesøborgerne et alternativ til et lukket center,” fortæller Annette Schou.

Fire forskellige torve

I den nye strategiplanen er der lagt vægt på at skabe sammenhæng mellem hele Bymidten, så de handlende får lyst til at bevæge sig rundt i hele området. Derfor skal Bymidten fremover inddeles i fire forskellige torve; Kulturtorvet (ved Galaksen), Strøggadetorvet (ved Kvickly), Delitorvet (ved slagteren) og Eventtorvet (ved scenen). Der skal opsættes skilte, der viser hen til de forskellige torve.

Fik du læst: Centerforeningen tager affære: Nu skal der ske noget på Værløse Bymidte

“Vi er en stor bymidte, hvor det ikke er naturligt at gå fra den ene ende til den anden, medmindre der er noget, der kan trække en derhen. Vi tænker, at vi med en bymidte, der er delt op i emner kan få folk til at bevæge sig mere rundt,” fortæller Annette Schou.

Ifølge centerkonsulenten skal en samlet Bymidte også gøre det lettere for udlejerne at få nye erhvervsdrivende til området.

"Visionen og strategiplan skal give udlejerne et værktøj til at tiltrække nye butikker til området. En sådan plan vil definere, hvor vi vil hen med Bymidten – og forhåbentligt vil specifikke forretningskoncepter kunne identificere sig med det,” lyder der fra Annette Schou. 

Noget for øjet

Furesø Kommunes profil som en grøn kommune er også tænkt ind i projektet. Derfor skal Bymidten ifølge planerne opgraderes og udsmykkes, så den bliver mere urban og grøn at se på. I strategiplanen lægges der op til, at bygningerne og fliserne på Bymidten skal dekoreres med kunst, skrift og blomster. Et konkret forslag går på, at Nik & Jays citat om 'at skate på Den Røde Plads' fra sangen Forstadsdrømme skal pryde en af væggen ved pladsen.

Fik du læst: Furesø Skakklub er tilbage i 1. division

“Det skal være inspirerende at gå på Bymidten. Det må godt være lidt urbant, og så skal der være noget kunst, som er spændende for øjet. Gennem de sidste 10 år er 25 procent af dem, der er flyttet til kommunen fra København eller Frederiksberg, hvor de er vant til den urbane bystil. Vi vil derfor gerne ind og markere os som et sted, der er bæredygtigt, grønt og med stor vægt på fællesskabet,” fortæller Annette Schou.

Ifølge planen vil Bymidten blive udstyret med forskellige bænke og andre siddemuligheder, der skal give de handlende lyst til at nyde livet og vejret på Bymidten. Et af de nye opholdsmuligheder skal installeres på trapperne ved Kvickly.

Annette Schou fortæller, at tiltagene fra strategiplanen så småt vil blive iværksat:

“Strategiplanen er ikke et Quick-Fix. Vi er allerede nu begyndt at gå i gang med nogle af planerne, og så er der noget, som vil tage længere tid. Men det varer ikke længe før, at de handlende vil se forandringerne”.

Publiceret: 08. Marts 2018 16:12
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Furesø Avis